Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Andrejsalā demonstrēs filmu par kajakingu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

20. februārī pasākuma "X-stream" laikā notiks filmas "Empire" prezentācija. Tā ir filma par cilvēkiem kajakeriem, kuri seko nevaldāmajam ūdens izaicinājumam. Filmā redzēsiet arī Latvijas labāko kajakeru Tomasu Marnicu.

20. februārī uz Rīgas viesmīlīgākā kuģa - Andrejsalas peldošās darbnīcas - klāja notiks enerģisks pasākums "X-Stream". Filma par ekstremāliem piedzīvojumiem, lieliska mūzika un dejas – tas viss, ar labu adrenalīna devu aizdarīts, ne pa jokam izkustinās baržu! Pasākuma gaitā tiek prezentēta filma "EMPIRE", kas stāsta par vienu no pasaulē ekstrēmākajiem, skatītākiem un bīstamākiem sporta veidiem – ekstremālajam kajakingam.

Kajakings ir Latvijā salīdzinoši jauns sporta veids. Tas izskaidrojams ar mūsu valsts ģeogrāfiskām īpatnībām. Neskatoties uz to, uzņemtajā filmā par šo ekspedīciju piedalījās arī Latvijas pārstāvis. Tomass Marnics – vienīgais latvietis, kuram kajakings nav vienkārši hobijs, bet gan profesija. Nesenā pagātnē Tomass bija Latvijas volejbola izlases dalībnieks, bet šodien - profesionālas kajakeru komandas "Adidas Sickline" dalībnieks (www.adidas-sickline.com). Viņš katru gadu piedalās starptautiskās sacensībās un ekspedīcijās, tāpat Tomasam pieder Latvijas rekords lēcienos no ūdenskritumiem. Tomasam kajakings ir ne tikai braukšana ar laivu, bet vesela filozofija – ”Tā ir manas dzīves sastāvdaļa, bez kuras dotajā brīdī es nevaru dzīvot. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka, pilnveidojot meistarību, gūstu ne tikai neaprakstāmu baudu un milzīgu adrenalīna devu no pašas braukšanas, bet man ir dota arī iespēja pabūt tur, kur bez kajaka es nekad nebūtu nokļuvis.”

Filma "Empire" tika uzņemta 2008.gada vasarā ambiciozās ekspedīcijas gaitā, kurā piedalījās sportisti no Latvijas, Vācijas, Krievijas un Šveices. Ilglaicīgā periodā viņi meta izsaukumu dabai kalnu sistēmās no Tjaņšaņas lidz Kamčatkai. Pārvārot fiziskās un psiholoģiskās pārslodzes, filmas varoņi iekaro dārdošus ūdenskritumus un iepazīst savu iespēju robežas... bet, precīzāk sakot, pierāda to, ka robežu nav! Daudzi paredz viņiem bojāeju, bet viņi turpina savu ceļu. Sākumā viņi dodas augšup kalnos, nesot uz muguras piekrautas laivas un ekipējumu. Pēc tam dodas lejup pa kalnu upju krācēm un ūdenskritumiem, bieži riskējot ne tikai ar veselību, bet arī ar dzīvību. Kas viņus vada? Pirmatklājēju ambīcijas, vēlēšanās ceļot, vēlēšanās uzsūkt šo pasauli ar visām ķermeņa maņām, vēlēšanās pārbaudīt savu izturību un izzināt savas robežas! Vai arī pierādīt sev un apkārtējiem, ka robežas nepastāv!

Pēc filmas skatīšanas viesi varēs parunāt un uzdot jautājumus ekspedīcijas dalībniekiem, kas atbrauks uz pasākumu. Tiem, kas nolems līdz pašam rītam nenokāpt krastā, būs iespēja iepazīties ar viņiem neformālajos apstākļos. Līdz rītausmai ar mums būs DJ Kone, DJ Krii un VJ Punte. Sākums 20. februārī Rīgā, Andrejsalas peldošajā darbnīcā (www.peldosadarbnica.lv) plkst. 21:00. Ieejas maksa: līdz 21:30 – 1.50 Ls, vēlāk – 3.00 Ls