Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Četru kontinentu čempionāts daiļslidošanā

Noslēdzies Četru kontinentu čempionāts daiļslidošanā
17 gadus vecā Mao Asada kļuva par
četru kontinentu čempioni sieviešu vienslidojumos. Foto: AP

Šodien Gojanā, Korejas Republikā noslēdzās Četru kontinentu turnīrs daiļslidošanā. Par pārsteigumu parūpējās jaunais japāņu daiļslidotājs Daisuke Takahaši, kurš sasniedza pasaulē jebkad augstāko punktu summu vīriešu vienslidojumos.

Savukārt sieviešu vienslidojumos sīvā cīņā uzvarēja viņa tautiete Mao Asada.

Gojanā jau ceturtdien noslēdzās sacensības sporta pāru konkurencē. Nelaužot tradīcijas, tajā dominēja Ķīnas pāri, kuri Pasaules čempionātos sagādā pamatīgas galvassāpes arī Eiropas pārstāvjiem. Šoreiz uzvarēja pieredzējušie 2006.gada Pasaules čempioni Kvina Paņa un Džaņs Tongs (Qing Pang/Jian Tong), kuri savāca visnotaļ pieklājīgo 187,33 punktu summu. Arī viņu vienīgā kļūda trīskāršajā tulupā netraucēja pārspēt savus tautiešus Danu Žaņu un Hao Žaņu (Dan Zhang/Hao Zhang), kuri, pieļujot vairākas nozīmīgas kļūdas lecienos, palika otrie. Trešie deviņu pāru konkurencē palika amerikāņi Brūka Kastila un Bendžamins Okolskis(Brooke Castile/Benjamin Okolski).

Vakardien medaļas tika sadalītas divās disciplīnās vīriešu vienslidojumos un dejās uz ledus. Pēdējās Āzijas pārstāvji nespēja sagādāt konkurenci Ziemeļamerikas pārstāvjiem un, savācot ļoti augsto 207,32 punktu summu uzvarēja kanādieši Tessa Virtue un Skots Muārs (Tessa Virtue/Scott Moir), atstājot aiz sevis visus trīs amerikāņu pārus, no kuriem veiksmīgākie bija un sudrabu ieguva Merila Deivisa un Čārlijs Vaits (Meryl Davis/Charlie White), kas ņemot vērā viņu vecumu (21 un 20 gadi) ir ļoti atzīstams sasniegums. Kimberlija Navaro un Brents Bomentrs(Kimberly Navarro/Brent Bommentre) palika trešie aiz sevis atstājot pieredzējušāko amerikāņu pāri Dženiferu Vesteru un Danilu Barantsevu (Jennifer Wester/Daniil Barantsev).

Jaunu rekordu izvēles slidojumā un punktu summā uzstādīja jaunais japāņu daiļslidotājs Daisuke Takahaši (Daisuke Takahashi), kurš, sasniedzot izvēles programmā 175.84 punktus, kas ļāva summā iegūt vairāk kā 264 punktus, jāpiebilst, ka, piemēram, divkārtējā Pasaules čempiona Stefana Lambjēla augstākais sasniegums ir "vien" 160 punkti izvēles programmā, kas ļuj cerēt uz aizraujošu cīņu martā gaidāmajā Pasaules čempionātā Gēteborgā, Zviedrijā.

Iepriekšējais rekords piederēja Krievijas daiļslidotājam Jevgēnijam Pļuščenko, ko viņš sasniedza iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Turīnā. Atpaliekot par 30 punktiem, sudrabu ieguva kanādietis Džefrijs Batls (Jeffrey Buttle),kurš šajā čempionātā bija uzvarējis 2002. un 2004. gadā, bet trešais palika pērnā gada čempions, amerikānis Evans Laisačeks(Evan Lysacek).

Četru kontinentu čempionāts noslēdzās šodien ar sieviešu vienslidojumiem, kur sīvā konkurencē uzvarēja pērnā gada Pasaules vicečempione Mao Asada, aiz viņas palika un sudrabu ieguva kanādiete Džoanija Ročete (Joannie Rochette), bet trešā palika 2007.gada pasaules čempione Miki Ando. Interesanti, ka Ando bija plānojusi veikt četru apgriezienu salkovu, taču tā vietā izleca tikai viena apgrieziena lecienu. Viņa joprojām ir vienīgā pasaulē, kas ir veikusi četru apgriezienu lecienu sacensībās- tieši salkovu, veicot to 2002.gada juniora Grand-prix finālā.

     [+] [-]

, 2008-02-16 15:37, pirms 16 gadiem
labs raksts varēji tikai pateikt, kāds tad bija tas iepriekšējas rekords.

     [+] [-]

, 2008-02-16 15:47, pirms 16 gadiem
psc ka aziati ir progresejusi pedejos gados un ir nopietni pretendenti uz medalam pasaules cempionatos.

     [+] [-]

, 2008-02-16 15:52, pirms 16 gadiem
Paldies
Iepriekšējais rekords bija 167.67 punkti izvēles programmā un 258.33 punkti kopā.

     [+] [-]

, 2008-02-16 16:19, pirms 16 gadiem
ķīnieši jau bezmazvai Krievijas sitlā- kačājam sportu, lai parādītu, cik esam attīstīti. Pēc olimpiādes droši vien tādi daiļslidotāji nevienam nebūs vajadzīgi.

     [+] [-]

, 2008-02-16 16:23, pirms 16 gadiem
ķīnieši labi ir tikai sporta pāros, kas no visiem daiļslidošanas veidiem ir visbīstamākais, tāpēc tur ir mazāka konkurence, piemēram Eiropas čempionātā tur starp 5 labākajiem pāriem bija novērojams arī mākslinieciski pilnīgi nebaudāms sniegums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-16 17:02, pirms 16 gadiem
Vai visos kontinentos tā baidās no eiropiešiem, ka jārīko atsevišķs pārējo kontinetu čempionāts?
Mēs varētu sarīkot 2/3 Pasaules teritorijas čempionātu, kurā bez Latvijas piedalītos visu okeānu teritorijas! Mēs esam un būsim tie labākie!