Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dobeles sportistu pārsvars Latvijas komandu čempionātā šaušanā ar pneimatiskajām pistolēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Dobeles sportistu pārsvars Latvijas komandu čempionātā šaušanā ar pneimatiskajām pistolēm
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

15. un 16.janvārī Tukuma šautuvē norisinājās Latvijas komandu čempionāts šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Sestdien Latvijas labākie sportisti sacentās šaušanā ar pneimatiskajām pistolēm komandu vērtējumā vīriešu, sieviešu, kā arī jaukto pāru (viena sieviete, viens vīrietis) konkurencē.

Sacensības tika organizētas saskaņā ar Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas apstiprinātajiem komandu sacensību jaunajiem noteikumiem. Tie paredz, ka komandas sastāvā startē 3 sportisti. Pamatsacensībās visi trīs sportisti izpildi trīs 10 šāvienu sērijas. Pēc pamatsacensību rezultātiem sešas labākās komandas turpina cīņu pusfinālā, kur jāizpilda 20 šāvieni. Pusfināla divu labāko rezultātu komandas sacenšas finālā par zelta medaļām, 3. un 4.rezultāta īpašnieki sacenšas par 3.vietu Latvijas čempionātā.

Vīriešu konkurencē par bronzas medaļu cīnījās divas Daugavpils komandas. Spēcīgākie abu komandu starpā bija Daugavpils 1.komandas sportisti - Mihails Ivanovs, Vadims Anetjko, Vadims Daraškevičs. Par zelta medaļām sacentās Dobeles un Tukuma sportisti. Šajā duelī spēcīgāks bija Dobeles trio – Daniels Vilciņš, Ernests Erbs, Rihards Zorge, vicečempionu godā atstājot Tukuma vīriešu komandu – Emīlu Vasermani, Krišjāni Baraku un Lauri Strautmani.

Sieviešu konkurencē par bronzas medaļām uz starta līnijas izgāja Dobeles 2. komandas un Tukuma sportistes. Pārliecinoši stiprākas bronzas finālā bija Dobeles sportistes – Agate Rašmane, Marika Alksniņa un Selīna Kovaļevska. Zelta finālā sacentās Daugavpils 1. komanda un Dobeles 1.komanda. Ļoti līdzīgā cīņā ar stiprāku psiholoģisko un fizisko noturību 1.vietu izcīnīja Dobeles 1.komanda - Elīza Rasiņa, Sanija Didže un Sigita Bērziņa. Godpilnā otrā vieta Daugavpils komandai – Annai Šukstei, Ingrīdai Mendriķei, Katrīnai Dališevskai.

Jaukto pāru sacensībā atsevišķas kvalifikācijas sacensības nenotika, bet rezultāti tika ņemti no komandu sacensību kvalifikācijas. Jaukto pāru sacensību otrajā kārtā iekļūst 8 labākās jaukto pāru komandas, kuras tiek sadalītas divās pusfinālu grupās (1.,3.,5.,7.vietas viens pusfināls un 2.,4.,6.,8.vietas otrs pusfināls). Katra pusfināla uzvarētāja komanda cīnījās finālā par zelta un sudraba medaļām, bet abu pusfinālu 2.vietas ieguvēji komandas saņēma bronzas medaļas.

Pieaugušo konkurencē jaukto pāru sacensībās trešā vieta Dobeles 2.komandai - Marikai Alksniņai, Rihardam Zorgem un Tukuma 2.komandai – Ilzei Lindbergai un Emīlam Vasermanim. Finālā cīņa par zelta medaļām izvērsās starp divām Dobeles komandām. Šajā duelī pārliecinoši spēcīgāki bija Dobeles 1.komandas sportisti Agate Rašmane un Daniels Vilciņš. Otrā vieta Dobeles 3.komandai - Selīna Kovaļevska un Ernests Erbs.

Junioru konkurencē jaukto pāru sacensībā bronza Dobeles 2.komandai - Sanija Didže, Artūrs Zudavs un Daugavpils 4.komandai - Katarina Medvedeva un Mihails Blaževics. Junioru konkurencē par pārsteigumu parūpējās Tukuma 1.komanda – Alise Dvarišķe, Regnārs Valdmanis, kas zelta finālā bija pārāki par pieredzējušākajiem Daugavpils 1.komandas sportistiem – Ingrīdu Mendriķi, Mihailu Ivanovu.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle