Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

90% dalībnieku - ieradušies!

Jānis Pārums

90% dalībnieku  - ieradušies!
Haralds Silovs un Evita Krievāne

Ventspilī turpina ierasties ISU Eiropas čempionāta šorttrekā dalībnieki. Kopumā pagaidām ieradušies ap 200 dalībnieku un oficiālo pārstāvju no 19 valstīm. Eiropas čempionāts sāksies piektdien.

Ieradušies dalībnieki no Austrijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Bosnijas un Hercogovinas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Francijas, Šveices, Zviedrijas, Itālijas, Rumānijas, Bulgārijas, Ungārijas, Izraēlas un Čehijas.

Latvijas izlases šorttrekisti Haralds Silovs un Evita Krievāne iepazīstināja ar potenciālajām šī čempionāta zvaigznēm. Galvenā uzmanība vīru konkurencē būs trim itāļu sportistiem. Fabio Karta ir astoņkārtējs (!) Eiropas čempions, Nikolā Rodigari - trīskārtējs Eiropas čempions. Arī Jurijs Konfortole ir vairākkārtējs Eiropas čempionāta medaļu ieguvējs. Īpašas uzmanības vērts ir arī Francijas sportists Tibo Fukonē, kā arī Eiropas čempionātu medaļnieks beļģis Pīters Geisels.

Īpaši spraiga ir sprinta distance, kura norisināsies otrajā sacensību dienā. Šajā disciplīnā atsevišķi uzmanība pievēršama beļģim Vimam De Deinem , britam Džonam Īlijam un Polam Stenlijam, kā arī vācietim Teisonam Jangam.

Savukārt dāmu konkurencē neapšaubāma favorīte ir Bulgārijas sportiste Jevgēņija Radanova (Eiropas čempione, Olimpiskā medaļniece) un Marina Georgjeva. Jāatzīmē arī itāliete Marta Kapruso un Ariana Fantana, francūziete Stefānija Bulvjē un ungāriete Ērika Hruzāra. 1500 m distancē spēcīgas ir: austriete Veronika Vendiša un nīderlandiete Anita Vandurana.

Katru dienu tiks izcīnīti sekojoši medaļu komplekti – pirmajā dienā dāmām un kungiem 1500 metru distancē, otrajā dienā 500, bet trešājā dienā 1000 metros un stafetēs. Tāpat svētdienas vakarā notiks 3000 metru superfināls (medaļas netiek izcīnītas), pēc kura summējot visās individuālajās distancēs iegūtos punktus, tiks noteikti Eiropas absolūtie čempioni.

Vakar Ventspilī ieradās arī Starptautiskās Slidošanas Asociācijas prezidents korejietis Čangs Muongs – Hi. Sīkāka informācija par favorītiem, kuri ir ieradušies un dosies uz starta būs pieejama ceturtdien vakarā, kad būs notikusi izloze.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Slidošanas asociācija

  +1 [+] [-]

, 2008-01-16 15:27, pirms 16 gadiem
prieks, ka šādas sacenes notiek Latvijā!