Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sievietes izglītosies par veselīgu dzīvesveidu

Andrejs Siliņš

SIA „Olimpiskais sporta centrs” (OSC) sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju šī gada 1. novembrī Starptautiskās Olimpiskās solidaritātes programmas „Sieviete un sports” ietvaros organizē pasākumu, kura devīze skan: „Mana lielā iespēja”, ar mērķi ieinteresēt Latvijā dzīvojošās sievietes nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm un rūpēties par savu veselību, radot pareizu izpratni par veselīgu dzīvesveidu.

"Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījums, 2006” rāda, ka pārsvarā respondentu vidū dominē neaktīva brīvā laika pavadīšana – 49,8% sieviešu savu brīvo laiku pavada lasot vai skatoties televizoru un savu fizisko formu vērtējušas kā diezgan sliktu (17,2 %) vai ļoti sliktu (3,4%).

Šī pasākuma pamata uzdevums ir parādīt sievietēm, ka fiziskās aktivitātes nav tikai treniņš sporta zālē un to, kā būt fiziskai aktīvai, izmantojot vienkāršus vingrinājumus veselības nostiprināšanai ikdienā neprasa daudz laika. Ne mazāk būtiski ir atgādināt sievietēm par regulārām savas veselības pārbaudēm un izglītot par uztura nozīmi veselīga dzīvesveida veidošanā un uzturēšanā.

Aktivitātes norisināsies Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, Grostonas ielā 6B no 10:00 - 16:00, vairākās telpās vienlaicīgi, tādējādi dodot sievietēm iespēju izvēlēties sev visvairāk interesējošās lekcijas - diskusijas par sievietes reproduktīvo veselību, pareizu uzturu un / vai apmeklēt nodarbības: ārstnieciskā vingrošana, pareiza stāja un balansēta gaita, aerobika ūdenī, speciāli vingrinājumi dažādām ķermeņa muskulatūras grupām, skrituļslidošana, golfa pamatelementi, paukošana u.c. nodarbības.

Pasākuma laikā tiks nodrošināti bezmaksas materiāli par sievietes veselībai aktuālām tēmām. Aicinātas piedalīties sievietes no visas Latvijas neatkarīgi no vecuma un viņu ģimenes locekļi.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja
Laura Medine, Mārketinga vadītāja,
SIA Olimpiskais sporta centrs

     [+] [-]

, 2008-10-15 19:05, pirms 16 gadiem
nu, sasparojas visas (3) esporta sievietes