Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tērauds iekļūst Top 16 pasaules čempionātā badmintonā senioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tērauds iekļūst Top 16 pasaules čempionātā badmintonā senioriem
Aivars Tērauds. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Šonedēļ Džondžu (Jeonju, Dienvidkoreja) noris 2023. gada pasaules čempionāts badmintonā senioriem. Turnīrā vīriešu vienspēļu grupā MS 55 startēja arī mūsu Aivars Tērauds, kurš iekļuva sešpadsmit labāko vidū.

Pirmajā kārtā aptuveni 40 minūšu spēlē trijos setos uzveica Takaši Saito no Japānas - 21:15; 19:21 un 21:14. Arī nākamajā kārtā Aivars pārliecinoši pārspēja Dienvidkorejas spēlētāju Džeongu Bjeongu Jongu. Šis panākums nodrošināja iekļūšanu starp 16 pasaules labākajiem badmintona meistariem 55 gadu sasniegušo senioru kategorijā. Aivara uzvaras gājienu diemžēl apturēja ar trešo numuru izliktais zviedru badmintonists Stefans Grāns. Neskatoties uz to, uzvarētās divas spēles ir ievērojams panākums.

Pēc spēlēm uz badmintona paklāja malas Aivars padalījās ar pirmajiem iespaidiem: “Lai gan abas pirmās spēles uzvarēju, tomēr bija jācīnās ar pilnu atdevi. Neviens zaudēt šeit nav atbraucis. Pirmajā spēlē zemi grauzām abi, gan mans pretinieks, gan es. Jāatzīst, ka sākumā nebiju par sevi pārliecināts, jo pielaidu nedaudz vairāk kļūdu nekā ierasts, kamēr sapratu, ka zālē ir tik spēcīga ventilācija, ka reizēm tā ietekmē bumbiņas lidojumu laukuma galā un sānos. Kopumā tomēr turnīrs ir labi noorganizēts, un šī ir iespēja satikt visu kontinentu badmintona spēles vecmeistarus."

Šajā turnīrā kopumā tiek izspēlētas visas piecas badmintona kategorijas vecumu grupās, sākot no 35 gadu vecuma grupas līdz pat astoņdesmitgadnieku grupai. Kopā turnīrā piedalās 1260 spēlētāju no visas pasaules. Pasaules čempionāts senioriem tiek rīkots kopš 2003. gada un pēdējā laikā notiek reizi divos gados.

Aivars Tērauds ir vairākkārtējs Latvijas čempions dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs (1984. gadā ar Gintu Skrebeli, 1985. gadā pārī ar Viktoru Itkinu, 1989. gadā pārī ar Vladimiru Uljanovu un 2005. gadā ar Kristīni Gurecku (Šeferi).

Informāciju sagatavoja
Uldis Krastiņš
Latvijas Badmintona federācija