Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Skeitbordists Kuzmins Ķīnā centīsies labot Ginesa rekordu

Skeitbordists Kuzmins Ķīnā centīsies labot Ginesa rekordu
Jānis Kuzmins
Foto: Renārs Buivids

Latvijas skeitbordists Jānis Kuzmins pieņēmis Centrālā Ķīnas televīzijas kanāla CCTV izaicinājumu un piedalīsies tā rīkotajā šovā par Ginesa rekordiem. Latvietis raidījuma ietvaros centīsies labot sev piederošo rekordu skeitborda slalomā 100 konusu distancē.

Iepriekšējais rekords 100 konusu distancē sasniegts 2010.gadā, kad Kuzmins distanci veica 20,774 sekundēs, pa ceļam nenogāžot nevienu konusu.

Šī gada Eiropas čempions un vairākkārtējais pasaules čempions Kuzmins Sportacentrs.com atzinis, ka, viņaprāt, skeitbordistam ir visas iespējas labot sev piederošo rekordu, tomēr daudz kas ir atkarīgs no sportista spējas aklimatizēties pēc tālā lidojuma uz Ķīnu.

Tāpat Kuzmins sacīja, ka jau laicīgi bija saņēmis šova organizatoru uzaicinājumu piedalīties. Sportists norāda, ka šova veidotāji ir parūpējušies par to, lai rekorda labojuma mēģinājums noritētu atbilstoši prasībām.

Skeitbordists norādīja, ka rekorda labojums varētu tikt veikts kādā no pirmajiem trim mēģinājumiem. Tā kā 100 konusu distance prasa daudz spēka, tad tieši pirmajos mēģinājumos ir reālāka iespēja sasniegt augstvērtīgu rezultātu.

Šovam "Guinness World Records Special in China" šī ir astotā sezona. Šogad šovā paredzēts iekļaut 7 epizodes, kas veltītas Guinness Pasaules rekordiem. Šovā piedalīsies rekordu īpašnieki no visas pasaules. Šovu ik sezonu noskatās vairāk kā 50 miljonu Ķīnas iedzīvotāju.