Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules junioru čempionātā peldēšanā Latviju pārstāvēs divi sportisti

Jānis Celmiņš

Uz Peru galvaspilsētu Limu, kurā no 16.-21. augustam norisināsies pasaules junioru čempionāts peldēšanā, ir devušies divi labākie junioru vecuma Latvijas peldētāji – Uvis Kalniņš (tr. V. Širjājevs) un Gabriela Ņikitina (tr. V. Maslovskis), kuri šajā čempionātā Latvijas valsti pārstāvēs septiņās distancēs.

Pirmie starti Latvijas peldētājiem ir paredzēti trešdien, 17.augustā, kad Gabrielai Ņikitinai startēs 100m brīvā stila distancē, savukārt Uvis Kalniņš mērosies spēkiem ar konkurentiem 200m brīvajā stilā. Kalniņš 200m br./st. ir pieteikts ar savu labāko rezultātu – viena minūte un 51.03 sekundes (1:51.03)-, kas ir arī septītais ātrākais čempionātā pieteiktais laiks šajā distancē un ļauj cerēt sportistam kvalificēties vismaz pusfinālam.

Turpmākajās čempionātā dienās Ņikitina startēs 50m tauriņstilā (18.augusts), kur sportistes uzrādītais rezultāts šajā sezonā nodrošina labas izredzes iekļūt sacensību nākamajā kārtā jeb pusfinālā, 50m uz muguras (19.augusts), kā arī ar sešpadsmito labāko rezultātu pieteikto dalībnieču vidū - 50m br./st. (20.augusts).

Savukārt Uvis Kalniņš 18. augustā startēs 50m brīvajā stilā, bet pēc divu dienu atpūtas, 20.augustā, Eiropas Junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs uzsāks cīņu par medaļām ar pasaules labākajiem jaunajiem peldētājiem 100m brīvajā stilā. Sacensību pieteikuma protokolā Kalniņš šajā distancē ir pieteikts ar trešo spēcīgāko rezultātu – 50.18 sekundes (sasniegts 8.jūlijā Belgradā). Spēcīgāki starta rezultāti ir tikai Eiropas Junioru čempionāta sudraba medaļas ieguvējam Arsēnijam Kuharajevam (49.83) un Austrālijas peldētājam Kameronam Makevojam (49.7), kurš šosezon ir spējis labot Aienam Torpam 12 gadus piederošo Austrālijas junioru rekordu šajā distancē. Eiropas Junioru čempionāta zelta medaļas ieguvējs 100m br.st. Velimirs Stepanovičs šajā čempionātā nepiedalīsies.