Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai 4.vieta Eiropas čempionātā taku orientēšanās sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai 4.vieta Eiropas čempionātā taku orientēšanās sportā
J.Rukšāns (trešais no labās). Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Somijā Helsinku apkārtnē tika aizvadīts Eiropas Čempionāts TakuO, kur Latviju pārstāvēja 7 sportisti atklātajā grupā un 4 PARA grupā. Latvijas sportistiem labākais sasniegums bija Jāņa Rukšāna izcīnītā 4.vieta PreO distancē.

Divu dienu kopvērtējumā ļoti izaicinošā distancē Rukšāns pieļāva tikai 1 kļūdu un bija ļoti tuvu medaļai. Šoreiz pirmajiem 4 sportistiem punktu skaits bija vienāds un tādēļ vietu sadalījumu izšķīra laika kontrolpunktos pavadītais laiks + soda minūte par katru nepareizo atbildi laika punktā. Uz.vara Jensam Andersonam no Zviedrijas.

PARA grupā dalībniekiem ar kustību ierobežojumiem divu dienu kopvērtējumā no Latvijas labākais bija Guntis Jakubovskis, kas ierindojās 8. vietā. Uzvara Spānijas sportistam Alejandro Aguilar Lara.

TempO sacensībās trīs Latvijas sportisti – Laura Elīza Lapiņa, Guntars Mankus un Jānis Rukšāns kvalificējās fināla sacensībām. Fināls notika ļoti sarežģītos apstākļos, jo ik pa laikam bija spēcīgas lietus gāzes, kas būtiski apgrūtināja kontrolpunktu redzamību dabā, kā arī dažās vietās iespaidoja kartes redzamību. Lietusgāžu dēļ viena no laika stacijām pat tika anulēta, jo daļai dalībnieku nebija iespējams saskatīt tālu esošos kontrolpunktus. Sacensības noslēdzās ar somu sportista Petteri Hakala uzvaru, bet finālā Guntars Mankus ierindojās 21., Jānis Rukšāns 29., un Laura Elīza Lapiņa 32. vietā.

Sacensības noslēdzās ar stafetes sacensībām, kur Latviju pārstāvēja divas komandas atklātajā grupā un viena PARA grupā. Organizatoriem bija būtiskas problēmas ar rezultātu apstrādi, kā arī bija sūdzības un protesti par kartes kvalitāti vairāku kontrolpunktu un laika staciju apkārtnē. Oficiālie rezultāti beidzot bija apkopoti, un apbalvošana notika, kad liela daļa no komandām jau bija devušās projām. Uzvaras šoreiz Somijas komandai atklātajā grupā un Ukrainai PARA grupā.

Stafetē Latvijai 8. vieta gan atklātajā, gan PARA grupā.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums