Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Felpss saraksta grāmatu bērniem

Felpss saraksta grāmatu bērniem
Grāmatas "How to Train with a T. Rex and Win 8 Gold Medals" vāka ilustrācija
Foto: Simon & Schuster

14 olimpisko zelta medaļu īpašnieks, amerikāņu peldētājs Maikls Felpss sarakstījis 32 lapaspušu biezu grāmatu bērniem "How to Train with a T. Rex and Win 8 Gold Medals", vēsta Associated Press.

Grāmatā, kuras izdevējs ir Ņujorkas kompānija "Simon & Schuster", Maikls Felpss bērniem saprotamā valodā apraksta savu treniņrežīmu. Piemēram, sešu gadu laikā Felpss treniņos ir nopeldējis vairāk kā 12 000 jūdžu; grāmatā amerikāņu peldētājs min, ka tas ir tas pats, kas "aizpeldēt no manas dzimtās pilsētas Baltimoras līdz Ziemeļpolam un atpakaļ. Divreiz!". Tāpat grāmatā iekļautas amerikāņu mākslinieka Vorda Dženkinsa zīmētās ilustrācijas, kurās attēlots pats Felpss, viņa suns Hermans un treneris Bobs Boumens.

"Šī gramata dod bērniem jautru un aizraujošu iespēju mācīties, savukārt man tās rakstīšana deva jaunu pieredzi," Felpss stāstīja Santa Klārā, Kalifornijā notiekošajās peldēšanas sacensībās. "Ir forša sajūta grāmatā redzēt Hermanu un Bobu (Boumenu - aut.)."

Grāmatā Maikls Felpss atsauc atmiņā arī nu jau leģendāro cīņu ar serbu Miloradu Kaviču Pekinas Olimpisko spēļu 100 metru tauriņstila distances finālā, kurā Felpss uzvarēja ar nieka sekundes tūkstošdaļas pārsvaru.

Izmantotie resursi:
Associated Press

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-16 11:44, pirms 15 gadiem
Bērni sapratīs, kādu darbu viņš ir ieguldījis, lai iegūtu 8 zelta medaļas vienās olimpiskajās spēlēs. Ir tikai 6 gados jānopeld nieka 12000 jūdzes