Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākie vingrotāji startēs individuālajā Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas labākie vingrotāji startēs individuālajā Eiropas čempionātā
V.Kardašovs ir pasaules līderis atbalsta lēcienā
Foto: Marcos Aurelio, SportTV2

Francijas dienvidu pilsētā Monpeljē šodien sākas individuālais Eiropas čempionāts sporta vingrošanā. Latvija pieteikusi savus labākos spēkus - startiem gatavojas četri vingrotāji un četras vingrotājas.

Sacensībās piedalīsies Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāva dalībnieki Vitālijs Kardašovs (30), Dmitrijs Trefilovs (27) un Valērija Grišāne (18), kā arī pašmāju čempionāta veiksminieki Aleksejs Pajada, Sergejs Pozņakovs, Diāna Jerofejeva, Alīna Circene un Anastasija Dubova.

Individuālie Eiropas čempionāti notiek ik pa diviem gadiem. 2013. gada Eiropas čempionātā visaugstāk tika tobrīd 16 gadus jaunā Grišāne - ar 13.600 punktiem viņa izcīnīja 10. vietu divu atbalsta lēcienu ieskaitē, savukārt Trefilovs toreiz ieguva 14. vietu uz zirga, bet Kardašovs atbalsta lēcienā ieņēma 22. pozīciju.

Pasaules izaicinājuma kausa pirmajos trijos posmos šosezon vislabāk veicies Igora Vihrova audzēknim Kardašovam atbalsta lēcienā (divas bronzas un septītā vieta) un Trefilovam uz zirga (bija ceturtais un divas reizes ieguva septīto vietu). Atbalsta lēciena kopvērtējumā Kardašovs šobrīd ir pasaules līderis, Trefilovs ieņem trešo vietu uz zirga, bet sieviešu atbalsta lēcienā Grišāne ir septītā.

Kā zināms, Pasaules izaicinājuma kausa posmos nestartē visi spēcīgākie, tāpēc augstās vietas kopvērtējumā nedod pilnvērtīgu priekštatu par vingrotāja līmeni kontinentālo meistarsacīkšu kontekstā. 2015. gada Eiropas čempionātā mūsu sportisti nekotējas kā pretendenti uz medaļām.

2015. gada Eiropas čempionātā Latvijas delegācijas vadītāja ir Grišānes trenere Veronika Murauska. Komandas menedžeres funkcijas pilda olimpiskā čempiona meita Elīna Vihrova, kurai šobrīd ir nepilni 13 gadi.

Izmantotie resursi:
www.montpelliergym2015.fr
www.fig-gymnastics.com

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 12:54, pirms 9 gadiem
"Komandas menedžeres funkcijas pilda olimpiskā čempiona meita Elīna Vihrova, kurai šobrīd ir nepilni 13 gadi"

tik svarīgā amatā drīkst nodarbināt 12-gadīgo ??