Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Snikus kvalificējas Londonas paralimpiskajām spēlēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jātnieks Snikus kvalificējas Londonas paralimpiskajām spēlēm
Rihards Snikus

Piektdien, 15. aprīlī, Latvijas paralimpiskās iejādes sportists Rihards Snikus, startējot starptautiskās CPDI trīs zvaigžņu sacensībās Francijas pilsētā Avjēlā, ieguva devīto vietu savā grupā un sasniedza rezultātu 62,059%, kas viņam deva kvalifikācijas iespējas startam paralimpiskajās spēlēs, kas 2012. gadā notiks Londonā. Kvalifikācijas normatīvs bija 60%.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus: "Tas ir ļoti liels mūsu jātnieka Riharda Snikus panākums. Paralimpiskā iejāde darbojas Latvijas Jātnieku federācijas paspārnē, tāpat kā jāšanas sportā tas notiek visā pasaulē. Jau pagājušogad mūsu paralimpiskās iejādes pārstāvji piedalījās nozīmīgās sacensībās ārzemēs, un vairāki starti paredzēti arī šogad. Atzīstami, ka jau pirmajās sezonas sacīkstēs Rihards spēja sasniegt savām spējām atbilstoši ļoti augstu rezultātu, lai kvalificētos startam Londonas paralimpiskajās spēlēs. Paldies LJF Paralimpiskās sekcijas vadītājai Darjai Tihomirovai un Riharda trenerei Olgai Šellerei par aktīvo darbu! Kopā ar Rihardu un mūsu paralimpisko jātnieku izlasi priecājas visa mūsu jātnieku saime, un federācijas vadības vārdā varu teikt, ka mēs darīsim visu iespējamo, lai nodrošinātu šo startu, ja Rihards reāli saņems ceļazīmi startam paralimpiskajās spēlēs Londonā."

Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte: "Apsveicu Rihardu un viņa treneri ar šo lielisko sasniegumu! Tas notiek pirmo reizi Latvijas vēsturē, ka kāds no jāšanas sporta pārstāvjiem kvalificējas paralimpiskajām spēlēm. Tā bija arī mana cerība, stājoties šajā amatā, lai mūsu valstī būtu zināmi ne tikai pāris sportistu vieglatlētikā vai sieviešu volejbola komanda, bet dažādu sporta veidu pārstāvji, kuri šajā konkurencē spēj startēt visaugstākajā līmenī. Liels paldies Latvijas Jātnieku federācijas prezidentam Agrim Blauam, viceprezidentam Edgaram Treibergam, LJF Paralimpiskās jāšanas sekcijas vadītājai Darjai Tihomirovai, kuri atbalsta cilvēku ar speciālām vajadzībām piedalīšanos jāšanas sportā. Paldies pašam Rihardam par pacietību un uzcītību!"

Informāciju sagatavoja:
LJF preses dienests

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 04:53, pirms 13 gadiem
Man patīk atsauksme par šo topiku!!! (komentāru ziņā) Vecīt turies, par tevi tur īkšķi apmēram 2 cilvēki, lai veicaas...