Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tuvojas pasaules čempionāts daiļslidošanā

Tuvojas pasaules čempionāts daiļslidošanā
Daisuke Takahaši
Foto: JAM'D

Jau otrdien, 18 martā Gēteborgā, Zviedrijā sāksies pasaules čempionāts daiļslidošanā. Šogad ir jauns dalībnieku rekordskaits- 203 dalībnieki vai pāri no 48 valstīm, kuri, kā jau vienmēr,sacenšas četrās disciplīnās. Pirmoreiz pasaules čempionātā piedalās Puertoriko, savukārt Latviju sieviešu vienslidojumos pārstāvēs Stasija Rage.

Vīriešu vienslidojumos šogad gaidāma sīva cīņa. Uz zeltu pretendē gan japānis Daisuke Takahaši, kurš pērn ieguva sudrabu, bet šogad ir uzvarējis Četru Kontinentu čempionātā un tur uzstādījis rekordu punktu ziņā, gan divkārtējais pasaules čempions šveicietis Stefans Lambjēls, kurš Takahaši pārspēja Grand-Prix finālā un Eiropā ieguva sudrabu, gan pērnā gada čempions, Francijas pārstāvis Braians Žubērs, gan šī gada Eiropas čempions čehs Tomašs Verners, arī kanādieši- Džefrijs Batls un Patriks Čans un amerikāņi Džonijs Veirs un pērnā gada Pasaules junioru čempions Stefans Karjērs, zināmas pretenzijas uz medaļu ir arī Krievijas čempionam Sergejam Voronovam. Diemžēl savainojumu ir guvis un čempionātā nepiedalīsies amerikānis Evans Laisačeks. Šajā disciplīnā īsā pogramma būs vērojama kanālā ltv7 21.martā visu dienas pirmo pusi, bet izvēles programma-22.marta vakarā.

Līdzīgi vīriešu vienslidojumiem, arī sieviešu disciplīnā šogad būs liela konkurence. Uz medaļu pretendē vairākas japāņu sportistes- pērnā gada Pasaules čempione Miki Ando, kura joprojām sola nodemonstrēt četrapgriezienu saļhovu, arī šā gada Četru Kontinentu čempionāta uzvarētāja Mao Asada, pērnā gada bronzas medaļniece, korejiete Ju-Na Kima ir atgriezusies ierindā pēc savainojuma, uz medaļu Pasaules čempionātā cer arī Eiropas čempione Karolīna Kostenere(Itālija), kura šajā konkursā medaļu nav izcīnījusi kopš 2005. gada, tāpat arī 2006.gada čempione amerikāniete Kimija Meisnere, Četru Kontinentu sudraba medaļniece Džoanija Rošete(Kanāda) un šveiciete Sāra Meiere. Šī arī būs vienīgā disciplīna, kur varēsim redzēt Latvijas pārstāvi Stasiju Ragi. Viņa būs redzama trešdien, 19.martā īsajā programmā, visticamāk, pirmajā grupā, kas sāksies jau 10.10 no rīta. Izvēles pogrammas būs skatāmas 20.marta vakarā.

Pāros šogad būs vērojama Vācijas un Ķīnas pāru sacensība. Visos nozīmīgākajos pasākumos šogad uzvarēja vācieši Aļona Šavčenko un Robins Šolkovijs. Ķīnas spēcīgākais pāris Kvina Paņa un Džaņs Toņs Četru Kontinentu čempionātā pārspēja tautiešus Danu Žaņu un Hao Žaņu. Medaļu iegūt noteikti cer arī Eiropas vicečempioni Marija Mukhortova un Maksims Trankovs, kā arī Krievijas otrs pāris Juko Kavaguči un Aleksandrs Smirnovs. Klasiski, arī šogad pāru medaļas tiks sadalītas pirmās- 18.marta vakarā īsās programmas, bet 19.marta pašā vakarā būs vērojamas izvēles programmas.

Dejās uz ledus šogad noteikti būs vērojama skaista un interesanta sacensība. Galvenie pretendenti uz medaļu ir francūži Izabella Delobēla, Olivjē Šonfelders, kuri pērn pasaulē bija tikai ceturtie, bet ir divkārtējie Eiropas čempioni, arī amerikāņi Tanita Belbina, Bendžamins Agosto vēlas beidzot tikt pie zelta medaļas. Tāpat ļoti aizraujoša programma ir krieviem Janai Hohlovai un Sergejam Novitskim, kuri Eiropā ieguva bronzu, un visas tiesības sevi ierakstīt pretendentu pulkā ir arī Četru Kontinentu čempionāta uzvarētājiem kanādiešiem Tessai Virtuei un Skotam Muāram. Diemžēl dalību savainojuma dēļ ir atsaukuši šī gada Eiropas čempioni, krievi Oksana Domņina, Maksims Šabaļins. Dejas uz ledus būs vērojamas 20.martā-oriģinālā deja un 21.martā-izvēles deja.

Izmantotie resursi:
isu.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-15 11:55, pirms 16 gadiem
Pa ltv7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-15 13:28, pirms 16 gadiem
savukārt Latviju sieviešu vienslidojumos pārstāvēs Stasija Raģe.
Stasija Rage! Autor, lūdzu izlabojiet šo kļūdu, vienīgā Latvijas pārstāve un tās pašas uzvārdu nepareizi uzraksta...

     [+] [-]

, 2008-03-15 13:51, pirms 16 gadiem
manas ģimenes topa sporaveids

  +1 [+] [-]

, 2008-03-15 14:04, pirms 16 gadiem
laikam administraacija paspeeja izlabot pirms manis...atvainojos par kļūdu...

     [+] [-]

, 2010-03-25 15:20, pirms 14 gadiem
Lambiels arī nepiedalīsies