Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Atklāj daivinga ziņu portālu

Andrejs Siliņš

Pirmdien, 19. janvārī oficiāli tiek atklāts Latvijas un Baltijas reģiona daivinga ziņu portāls Daivings.Net. Sakarā ar portāla Daivings.Net atklāšanu, tā veidotāji rīko portāla prezentācijas pasākumu.

Uzņēmējs Gints Vīns, pagātnē - viens no ziņu aģentūru „Diena” un BNS izveidotājiem un tās pirmais direktors Latvijā, viens no Daivings.Net idejiskajiem veidotājiem un pagaidām arī šī ziņu portāla galvenais redaktors, sniedz nelielu ieskatu par šāda specifiska informācijas portāla izveidošanas iemesliem un priekšvēsturi: "Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, tieši pēdējos gados šī specifiskā nodarbošanās – zemūdens niršana vai daivings visā Pasaulē ir ļoti strauji attīstījusies.

Arī Latvijā daudzi cilvēki, kas vēl 10 gadus atpakaļ nodarbojās ar dažādiem tam laikam par „ekstremāliem” uzskatītiem sporta veidiem – windsērfingu, kaitbordingu, kalnu slēpošanu, šobrīd ir aizrāvušies ar daivingu. Daivings ir arī mans hobijs! Taču šai nodarbei ir kāda būtiska, specifiska papildus komponente – tikko ūdens sakļaujas virs jūsu galvas, jūs esiet nokļuvis savai dzīvībai bīstamā un nedraudzīgā vidē. Un tikai pateicoties tehnoloģiju attīstībai, savai pieredzei un specifiskām zināšanām jūs esiet spējīgs šai vidē normāli un droši funkcionēt. Bet visi šie trīs vaļi – tehnoloģijas, pieredze un zināšanas visciešākajā veidā ir saistītas ar informācijas apmaiņu. Informācijas un pieredzes apmaiņa ir ĻOTI būtiska daivinga sastāvdaļa, bet tieši šāda – no komercstruktūrām neatkarīga, profesionāla, saturīga, aizraujoša un funkcionāla informācijas avota par daivingu ne Latvijā, ne visā Baltija reģionā līdz šim nav bijis.

Ir pamats uzskatīt, ka Latvijā vien šobrīd ir ap 40000 - 50000 sertificētu daiveru vai cilvēku ar zemūdens niršanas pieredzi, bet visā Baltijas reģionā tādu ir vairāk par 150000. Ir tikai dabiski, ka šādai pietiekami daudzskaitlīgai un plašai auditorijai ir nepieciešams savs informācijas apmaiņas un komunikāciju kanāls un mūsu mērķis ir tādu radīt! Mūsu mērķis ir operatīvi un profesionāli atspoguļot reģiona daivinga ziņas un jaunumus tieši no un par Baltijas reģionu.

Mūsu mērķis ir kļūt par regulāru ikdienas darba instrumentu daivinga profesionāļiem un par profesionālas informācijas ieguves avotu daivinga iesācējiem un studentiem. Mūsu mērķis pietuvināsies tikai tad, ja šīs portāls būs daudzu profesionāļu un entuziastu kopdarba rezultāts, tāpēc mūsu eksistences absolūts imperatīvs ir dažādu daivinga profesionāļu līdzdarbība šī portāla veidošanā. Daivings.Net, jeb Baltic Divers Information Network mērķis ir pulcēt ap šo portālu visplašāko daivinga auditoriju visā Baltijas reģionā – no Polijas līdz St.Pēterburgai, neatkarīgi no viņu ikdienas saziņas valodas, tāpēc portālam ir Latviešu un Krievu valodas redakcijas, bet ar ārpasauli mēs sazināsimies angļu valodā un daudzi materiāli no krievu un latviešu valodas tiks tulkoti arī angliski."

Daivinga un zemūdens medību ekipējuma veikals BATISKAF Rīgā darbojas kopš 2002. gada. Līdz 2006. gadam tā nosaukums bija „Akvatex” un līdz 2008. gada oktobrim tas atradās Kalnciema ielā 1a. Pēc tam, veikals atvēra 300 kv. lielu tirdzniecības zāli Kalnciema ielā 106a.

Daudzus Pasaules daivinga brendus pārstāvošais veikals BATISKAF pieder veikalu ķēdei, kas dibināta 2001. gadā. BATISKAF ir zemūdens medību un daivinga ekipējuma mazumtirdzniecības līderis Krievijā, Ukrainā un Latvijā, kur tiek piedāvāti tādu ražotāju kā Sunnto, Cressi, Beuchat, Bare, Mares, Aqualung, Spare Air, Best Divers un citu izstrādājumi.

Veikalu tīklam ir pārstāvniecības tādās pilsētās kā Maskava, St.Pēterburga, Samāra, Vladivostoka, Kijeva, Rīga, kur bez mazumtirdzniecības veikaliem ir arī servisa apkalpošanas centri. BATISKAFS aktīvi piedalās minēto valstu zemūdens aktivitātēs: praktiski pie visiem veikaliem darbojas arī daivinga klubi, kuru biedri aktīvi piedalās vietējās un starptautiskajās sacensībās un aktivitātēs. Savukārt, veikalu tīkls organizē un sponsorē dažādas zemūdens aktivitātes un sabiedriskos pasākumus.

Big Fish ir viens no lielākajiem Latvijas daivinga centriem, kas kopš savas dibināšanas 2004. gada februārī un līdz šodienai ir apmācījis un dažādos līmeņos sertificējis 820 daiverus. Plaši pazīstamie Big Fish līdz dibinātāji un daivinga instruktori Horēns Stalbe un Gunita Jansone ir izveidojuši Big Fish ne tikai kā daivinga centru, kas iemācījis nirt un atklājis zemūdens pasauli ne vienai vien Latvijas prominencei, bet arī kā tūrisma aģentūru, kuras darbs ir cieši saistīts ar daivinga ceļojumiem pa visu Pasauli.

Šobrīd, kad visa sporta, tūrisma un izklaides industrija ieslīgusi ekonomiskajā krīzē, Big Fish turpina meklēt jaunas attīstības iespējas. Kopš 2008. gada pavasara ir sācis apmācīt Tehniskā daivinga nirējus, bet 19. janvārī Big Fish kā pirmais Latvijas daivinga centrs prezentēs savu jauno filiāli ārzemēs – Big Fish filiāli Tenerifē, Kanāriju salās.

Jānis Grote, Big Fish partneris Tenerifē: „Tenerifes salas vulkāniskā izcelsme, okeāna straumes un Kanāriju subtropu klimats ir radījis neticami brīnišķīgu zemūdens vidi, kas pamatoti tiek uzskatīta par vienu no iespaidīgākajām niršanas vietām Pasaulē. Koraļļu rifi, kuģu vreki, iespaidīga zemūdens arhitektūra, groti un fantastiska okeāna fauna – to visu turpmāk būs iespējams apskatīt un piedzīvot jebkurā gada laikā apmeklējot Big Fish daivinga klubu Tenerifē.”

  +1 [+] [-]

, 2009-01-15 15:26, pirms 16 gadiem
Latvijā vien šobrīd ir ap 40000 - 50000 sertificētu daiveru

nav pāris nulles pa daudz pierakstītas? nu nestāstiet, ka Latvijā ir 40 000 profesionālu nirēju

un kāpēc daiveru netulko kā nirēju?

     [+] [-]

, 2009-01-15 19:56, pirms 16 gadiem
Latvijā vien šobrīd ir ap 40000 - 50000 sertificētu daiveru vai cilvēku ar zemūdens niršanas pieredzi

Man ir bijusi pieredze florbolā, bet tas mani nepataisa par profu Vnk tie ''daiveri'' grib lielākus ciparus uzsist, skaitot sertificētus nirējus kopā ar tādiem, kuri kaut reizi ir niruši, lai gan tas ir tas pats, kas skaitīt ābolus ar kartupeļiem.

     [+] [-]

, 2009-01-17 11:32, pirms 16 gadiem
Tajos tūkstošos ir ieskaitīti visi, kas pāris metrus var nopeldēt ar aizturētu elpu. Daivings.net auditorija ir akvalangisti, nirēji, ņurkotāji un cirvja stila cienītāji.