Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Skeitbordisti sezonu noslēdz Keiptaunā

Jānis Pārums

Skeitbordisti sezonu noslēdz Keiptaunā
Gustavs Gailītis

No noslēdzošajām skeitborda nobrauciena sacensībām mājās atgriezušies Latvijas pārstāvji. Aizvadītajā nedēļas nogalē Keiptaunā (Dienvidāfrika) ar pēdējo pasaules kausa izcīņas posmu noslēdzās 2012.gada sezona.

Sacensības norisinājās 2,2km garā trasē, kurā braucēju maksimālais ātrums pārsniedza 85km/h. Par pēdējā posma un arī sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva brazīlietis Duglass Dalua, aiz sevis atstājot amerikāni Kailu Vestleru un zviedru Ādamu Pērsonu.

2011.gada pasaules kausa īpašnieks un šīs sezonas līdzšinējais līderis kanādietis Patriks Svitzers piedzīvoja iespaidīgu kritienu pusfinālā, taču pēc mediķu aprūpes bija spējīgs turpināt sacensības un uzvarēja ''mazajā finālā'' ierindojoties 5.vietā.

Sacensībās piedalījās arī rīdzinieki - Gustavs Gailītis ierindojās 47.vietā, savukārt Kaspars Balamovskis 63.vietā. Āris Muitinieks treniņbraucienos krita un rokas traumas dēļ bija spiests izstāties no turpmākajām sacensībām.

Neliels video ieskats no sacensību dienas - Hot Heels Africa 2012 Race Day (official) on Vimeo

Informāciju sagatavoja:
Latvijas skeitborda federācija