Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indijas kriketa Premjerlīgas raidtiesības pārdotas par 5.6 miljardiem dolāru

Rolands Eliņš

Indijas kriketa Premjerlīgas raidtiesības pārdotas par 5.6 miljardiem dolāru
Foto: AFP/Scanpix

Indijas kriketa Premjerlīga pēc nākamo sezonu raidtiesību pārdošanas kļuvusi par vienu no ienesīgākajām sporta līgām pasaulē.

Straumēšanas kompānija "Viacom18" veikusi rekordlielu darījumu, iegādājoties Indijas kriketa Premjerlīgas raidtiesības par 2.6 miljardiem dolāru, kamēr TV raidtiesības iegādājusies "Disney" piederošā "Star India", kas par to gatava tērēt trīs miljardus dolāru.

Šo darījumu summa jau šobrīd divkārši pārsniedz to, ko "Star India" iztērēja par raidtiesībām iepriekšējā piecu gadu ciklā (2.4 miljardi), turklāt šīs raidtiesības tikai Indijas teritorijā. Vēl tiks izsolītas starptautiskās raidtiesības un īpašās tiesības translēt atsevišķas spēles. Tiek paredzēts, ka raidtiesību kopējā pārdošanas summa pārsniegs sešus miljardus dolāru.

Šīs raidtiesības aptver laika ciklu no 2023. līdz 2027. gadam, proti, piecas sezonas, kurās paredzētas 410 Indijas Premjerlīgas spēles.

Aprēķināts, ka līdz ar to vidēji par vienu spēli Indijas Premjerlīga no raidtiesībām iegūs 13.8 miljonus dolāru, kas to padara vērtīgāku par Anglijas futbola Premjerlīgu, kur ienākumi no katras spēles pārdošanas raidtiesībām ir vidēji 11.3 miljoni. Nepārspēta šajā ziņā joprojām ir amerikāņu futbola līga NFL, kur stājies spēkā jaunais TV līgums un kura rezultātā viena NFL spēle sniedz vidēji 35 miljonu dolāru lielus ienākumus par raidtiesību pārdošanu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/world-asia...

  -1 [+] [-]

, 2022-06-14 18:24, pirms 2 gadiem
Murgs.

  +2 [+] [-]

, 2022-06-14 18:43, pirms 2 gadiem
jaanis22 rakstīja: Murgs.
Murgs skatoties no mūsu platuma grādiem.

Objektīvi - viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē un IPL ir viena no naudīgākajām PRO sporta līgām. Labākie spēlētāji par 2 mēnešiem saņem 2+ miljonus, kas, ja salīdzinām ar ZAmerikas līgām, būtu līdz pat 10 miljoniem sezonā. Galīgi nešvaki.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-14 19:00, pirms 2 gadiem
jaanis22 rakstīja: Murgs.
Piekrītu. Manā skatījumā arī 11 miljoni par futbola spēli ir murgs.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-14 19:37, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Murgs skatoties no mūsu platuma grādiem.

Objektīvi - viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē un IPL ir viena no naudīgākajām PRO sporta līgām. Labākie spēlētāji par 2 mēnešiem saņem 2+ miljonus, kas, ja salīdzinām ar ZAmerikas līgām, būtu līdz pat 10 miljoniem sezonā. Galīgi nešvaki.
Lielākie ieguvēji laikam ir austrāļi, jaunzēlandieši, kas spēlē divās profesionālās līgās un vēl izlasē! Nebūtu slikti, ja citos sporta veidos varētu šo apvienot

     [+] [-]

, 2022-06-14 20:09, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Lielākie ieguvēji laikam ir austrāļi, jaunzēlandieši, kas spēlē divās profesionālās līgās un vēl izlasē! Nebūtu slikti, ja citos sporta veidos varētu šo apvienot
naudas pelnīšanas ziņā jā. Manā šķiet, ka mīnuss ir saraustītais un ne pietiekami apjomīgais treniņu process, kas mazina iespējas attīstībai, traumu profilkasei utt. Ne vienmēr šis nostrādā negatīvi, bet problēmas var rasties. Arī psiholoģiski grūti.

     [+] [-]

, 2022-06-14 21:29, pirms 2 gadiem
Nuu vispar uz taam tautas masam nemaz tik iespaidigi nav, protams, janem veraa taa regiona naudiba! Bet nu jaa, mums to shnagu nesaprast

     [+] [-]

, 2022-06-14 21:37, pirms 2 gadiem
Naciju Ligas Eksperts rakstīja: Nuu vispar uz taam tautas masam nemaz tik iespaidigi nav, protams, janem veraa taa regiona naudiba! Bet nu jaa, mums to shnagu nesaprast
Tas, patiesībā, nedaudz pārsteidz - hokeju, kas ir komplicēts sports, visi saprot, bet kriketu, kas ir prasts kā 5 kapeikas un, kuru spēlē reģionos, kur ne visi pat lasīt un rakstīt prot - nesaprast. Kā saka šādos gadījumos, nevajag par vienkāršām lietām domāt, ka tās ir sarežģītas.