Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunajai vingrotājai Ovčarukai 13. vieta Eiropas junioru čempionātā lēcienos uz batuta

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunajai vingrotājai Ovčarukai 13. vieta Eiropas junioru čempionātā lēcienos uz batuta
Darja Ovčaruka (otrā no labās) ar treneri un citiem Latvijas sportistiem
Foto: Latvijas Vingrošanas federācija

Jaunā Latvijas vingrotāja Darja Ovčaruka sestdien izcīnīja 13. vietu Eiropas junioru čempionātā lēcienos uz batuta.

Eiropas čempionāts vingrošanā lēcienos uz batuta notiek reizi divos gados. Iepriekšējās sacensībās pirms diviem gadiem Latvijas sportisti nepiedalījās, tomēr šoreiz uz Baku bija devušies arī Latvijas pārstāvji un Ovčaruka pārsteidza ar augstu rezultātu, jo ceturtdien priekšsacīkstēs tika pie desmitā rezultāta. Labākās 24 sportistes iekļuva pusfinālā, bet pēc šīs kārtas pirmās astoņas sportistes svētdien sacentīsies finālā.

Veras Antones audzēkne Ovčaruka sestdien pusfinālā tika pie 50,325 punktiem, no pirmā astotnieka atpaliekot par nepilnu puspunktu. Līdz ar to sportistei čempionāts ir noslēdzies.

Iepriekš starp junioriem puišiem no Latvijas startēja Iļja Fjodorovs, bet viņš kvalifikācijā palika pēdējā, 65. pozīcijā.

Savukārt pieaugušo sacensībās vīriem Latviju pārstāvēja Dmitrijs Antons, kurš guva 38. vietu starp 62 dalībniekiem. Līdz pusfinālam viņam pietrūka trīs punkti.