Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Polstjanajai divi pjedestāli jubilejas "Baltijas aplī", ceturtā vieta daudzcīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Polstjanajai divi pjedestāli jubilejas "Baltijas aplī", ceturtā vieta daudzcīņā
Jeļizaveta Polstjanaja. Foto: Sergey Melkonov / Sputnik

Elektrum Olimpiskajā centrā svētdien noslēdzās sacensības mākslas vingrošanā "Baltijas aplis 2019". Latvijas pilsonību ieguvusī Jeļizaveta Polstjanaja ieguva augsto ceturto vietu daudzcīņā, kā arī divas reizes kāpa uz pjedestāla - bronza ar apli un bronza ar lentu.

Šādas sacensības notika jau 20. reizi. Savulaik startējušas arī lielas zvaigznes - balsojumā par visu laiku labāko uzstāšanos pirmo vietu izpelnījusies krieviete Jevgeņija Kanajeva, kurai seko viņas tautietes Alīna Kabajeva un Darja Dmitrijeva. Šoreiz sacentās 40 sportistes no 20 valstīm.

Kā jau ziņots, 2018. gada aprīlī Latvijas pilsonība tika piešķirta 2003. gadā Jūrmalā dzimušajai Jeļizavetai Polstjanajai. Tagad viņa spoži debitēja "Baltijas aplī".

Šī gada daudzcīņas sacensībās mūsu jaunā līdere Jeļizaveta Polstjanaja sakrāja 66.700 punktus un ieguva ceturto vietu, par nieka tiesu apsteidzot Izraēlas pārstāvi Janu Kramaņenko (66.450). Zeltu izcīnīja krieviete Darja Pridaņņikova (72.050), sudrabu nopelnīja baltkrieviete Anna Kamenščikova (69.750), bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva krieviete Anna Ivanova (68.400). Startēja vēl piecas mūsējās, no kurām labākās bija Karolīna Mizūne (14. pozīcija) un Alīna Baklagina (17. vieta).

Visās individuālajās disciplīnās Jeļizaveta Polstjanaja iekļuva fināla astoņniekā - ar bumbu piektā, ar vālītēm piektā, ar apli trešā, ar lentu trešā. Tādējādi divas reizes izdevās kāpt uz pjedestāla.

Izmantotie resursi:
baltijasaplis.lv