Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Blaus: "Zirgu kvalitāte pieaugusi"

Jānis Pārums

Blaus: "Zirgu kvalitāte pieaugusi"
Airisa Penele

Ceturtdien Latvijas Radio 1 raidījumā "Piespēle" ciemojās Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus un vairākkārtējā valsts čempione un Pekinas Olimpisko spēļu kandidāte Airisa Penele.

Jāšanas sports nav iedomājams bez zirgiem. Vai zirgu skaits Latvijā pieaug, vai samazinās?
Agris Blaus. "Kopš padomju laikiem zirgu skaits Latvijā ir sarucis uz pusi.No 40 tūkstošiem 80. gados uz 40 tūkstošiem tagad. Taču, pateicoties darbam, ko iegulda zirgaudzētāju biedrības, zirgu kvalitāte ir ievērojami pieaugusi".

Kā izdevās sadraudzēties ar zirgu un kad tas notika?
Airisa Pentele. "Savu zirgu iegādājos pirms 11 gadiem zirgaudzētavā Tērvete, tagad viņam ir 14 gadi. Jau tad pirkām ar mērķi, lai jātu iejādē, uzrādīju arī labus rezultātus, taču reiz mani nelaimīgi nometa un salauzu kāju. Bailes guva virsroku un turpmākos četrus gadus ar viņu darbojās mans vīrs. Uzrādīja labus rezultātus šķēršļu pārvarēšanā, taču atkal problēma - septiņu gadu vecumā zirgam apnika lēkt . Tā atkal viņš nonāca manās rokās un nu jau septiņus gadus esam kopā. Sporta vajadzībām zirgu var izmantot līdz 18 gadu vecumam".

Cik liela ir Latvijā iespēja zirgus izvēlēties?
A.B. "Latvijā ir vairāk nekā 50 zirgaudzētavas. Nevarētu visas tās nosaukt par zirgaudzētavām, bet par vietām, kur zirgus audzē, ieskaitot sporta skolas, klubus, izjādes vietas u.c."

Kā zirgam "Grand Libero" ar veselību?
A.B. "Andis Vārna pagājušo gadu konkūrā uzrādīja atzīstamus rezultātus.
Trešā vieta kopvērtējumā Centrāleiropas zonā dod tiesības nākamnedēļ Varšavā startēt zonas finālsacensībās, taču zirga savainojums liegs jātniekam šo iespēju īstenot".

Vai Pekinas olimpiskajās spēlēs varētu startēs arī mūsu pārstāvji?
A.B. "Lai saņemtu uzaicinājumu uz Olimpiādi Airisai nepieciešams no 12. vietas ranga tabulā pakāpties līdz trijniekam. Starptautiskās jātnieku federācijas varētu arī atsūtīt tā saucamo "wild card". Airisai kādā no Pasaules kausa posmiem Krievijā, Polijā, Ungārija vai Ukrainā vajadzētu ierindosies pirmajā sešiniekā."

  +3 [+] [-]

, 2008-03-14 16:09, pirms 16 gadiem
man par jums prieks, ZIRGI.

     [+] [-]

, 2008-03-14 16:42, pirms 16 gadiem
Kopš padomju laikiem zirgu skaits Latvijā ir sarucis uz pusi.No 40 tūkstošiem 80. gados uz 40 tūkstošiem tagad.
------------------------------------
Patiešām, briesmīgi daudz tas skaits ir sarucis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-15 17:11, pirms 16 gadiem
rusher rakstīja: man liekas bija viens latviešu izcelsmes zirgs olimpiskais čempions ar kuru jāja vāciete olimpiskajās spēlēs


Rusty