Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Svētdien Ķīpsalā Baltijas jūras kauss un Eiropas čempionāts U21 Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Svētdien, 17. decembrī, Starptautisko izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies nozīmīgs notikums sporta dejās Latvijā un pasaulē – Eiropas čempionāts U21 grupai Latīņamerikas (LA) dejās, kā arī vairāku vecumu grupu dejotājiem Baltijas jūras kauss, ko atbalsta Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departaments.

Šo sporta deju sacensībām bagāto nedēļas nogali iesāks iecienītais un prestižais sporta deju festivāls “Baltic Grand Prix 2023”. Taču ar to lielie sporta deju svētki Latvijā nebeigsies, jo svētdien, 17. decembrī, Starptautisko izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies “Baltic Sea Cup 2023” un arī Eiropas čempionāts LA dejās U21 grupai.

Sacensību rīkotājs Aigars Svars norāda, ka deju draugiem būs lieliska iespēja redzēt pirmo vēsturē Eiropas čempionātu U21 grupai LA dejās, jo līdz šim U21 grupai ir notikuši tikai pasaules čempionāti. Šobrīd šim čempionātam ir pieteikušies vairāk nekā 50 deju pāri no 20 Eiropas valstīm. Konkurence solās būt ļoti sīva un spēcīga, jo pieteikto dalībnieku vidū ir lielais vairums no pasaules čempionāta fināla, tajā skaitā arī medaļu ieguvēji.

Pēdējos gados par tradīciju ir kļuvusi rīkot arī Baltijas jūras kausu. Aigars Svars uzsver, ka arī svētdien ir jādodas uz starptautisko izstāžu centru Ķīpsalā, lai nepalaistu garām klātienē redzēt skaistus un augsta līmeņa dejojumus, jo bez Eiropas čempionāta norisināsies pasaules reitinga turnīri trijām prestižākajām grupām.

Pieaugušo grupas deju pāri Standartdejās (ST) WDSF International Open ietvaros jau 21. reizi cīnīsies par Rīgas Domes kausu. Dalībnieku vidū būs pasaules čempionāta finālisti un pusfinālisti. Arī jaunieši vecumā no 16-18 gadiem sacentīsies ST dejās, kur varēsim redzēt šī gada pasaules un Eiropas čempionus no Latvijas. Savukārt 14-15 gadus vecie juniori, kuru vidū būs gan pasaules čempionāta bronzas medaļnieki, gan arī pusfinālisti, pasaules reitinga turnīrā noskaidros labākos LA dejās.

Eiropas čempionātu U21 LA dejās un Baltijas jūras kausu varēs redzēt arī TV4 un Sportacentrs.com .