Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pieredze ņem virsroku Latvijas komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pieredze ņem virsroku Latvijas komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē
"Rīgas namu apsaimniekotājs" komandas dalībnieki. Foto: Latvijas dambretes federācija.

Rīgā notikušajā Latvijas komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē uzvaru svinējuši pieredzes bagātie dambretes kluba "Rīgas namu apsaimniekotājs" komandas dalībnieki, sīvā cīņā par pirmo vietu aiz sevis atstājot jaunās paaudzes dambretistus no Dobeles.

Dalībai pieteicās desmit komandas, kur dalībieki pārstāvēja vairākus dambretes centrus un sporta klubus. Kā ierasts turnīrs pulcēja tādus spēcīgus spēlētājus kā Nacionālos lielmeistarus Laimoni Zālīti, Raimondu Vipuli, Zoju Golubevu, Andri Keiselu, Vladislavu Vesperi, Aleksandru Jermakovu un citus meistarīgus spēlētajus. 

Turnīrs tika izspēlēts pēc riņķa sistēmas 9 kārtās ar laika kontroli uz partiju katram dalībniekam 10 minūtes plus 5 sekundes par izdarīto gājienu. To pārliecinoši aizvadīija pieredzes bagātie dambretes kluba "Rīgas namu apsaimniekotājs" komandas dalībnieki, kuri vadībā atradās visu turnīra gaitu un noslēgumā pat zaudējums Bauskas komandai tiem neliedza izcīnīt Latvijas valsts čempiona titulu. Iegūstot 16 punktus no 18 iespējamajiem, komandā, kuru treneris Emanuels Mērins ir viens no slavenākajiem Latvijā, spēlēja Andris Keisels, Aleksandrs Jermakovs. Jakovs Levins, Igors Trubko un Arkādijs Bērsons.

Pēc ne visai pārliecinošā sākuma, izcīnot turpmākajā turnīra gaitā uzvaras, sīvu pretestību viņiem izrādīja jaunās paaudzes dambretisti - Dobeles Prāta sporta kluba otrās komandas pārstāvji Gunārs Gribuška, Ričards Osītis, Gatis Kļava un Viesturs Štelmahers, kuri ar iegūtajiem 15 punktiem izcīnīja vicečempiona titulu. Sīva cīņa norisinājās arī par bronzas godalgām, kuras noslēgumā ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Bauskas komandas dalībnieki Laimonis Zālītis, Guntars Purviņš, Reinis Štāls, Jānis Štāls un Everts Rūdolfs Lepsis.

Izmantotien resursi:
Latvijas Dambretes Federācija