Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Igaunijas badmintona jaunais talants uzvarējis pasaules junioru reitinga turnīrā Siguldā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Igaunijas badmintona jaunais talants uzvarējis pasaules junioru reitinga turnīrā Siguldā
Godalgoto vietu ieguvējji jauktajās dubultspēlēs. Foto: "Yonex Latvia Junior 2022",

Igaunijas badmintona jaunais talants Tauri Kilks izcīnīja divas zelta medaļas pasaules junioru reitinga badmintona turnīrā "Yonex Latvia Junior 2022", kas no 11. līdz 13.novembrim notika Siguldas sporta centrā. Kilks uzvarēja vīriešu vienspēlēs un jauktajās dubultspēlēs pāri ar Elizabeti Bēriku. Citās disciplīnās uzvarēja arī spēlētāji no Anglijas, Zviedrijas un Ukrainas.

2004.gadā dzimušais Tauri Kilks šobrīd pasaules junioru reitingā ir augstajā trešajā vietā, taču tas gan vairs nav uz ilgu laiku, jo, sākot ar nākamo gadu, viņš vairs nebūs junioru vecumā. Finālā Tauri Kilks divos setos uzvarēja Indijas badmintonistu Madhuru Dhingru.

Vīriešu dubultspēlēs, turnīrā nezaudējot nevienu setu, pārliecinoši uzvarēja Anglijas pāris Robins Harpers un Harijs Veijefīlds . Arī sieviešu dubultspēlēs zviedru pāris Elīna Ohlinga un Elīna Rīberga nezaudēja nevienu setu.

Spraigāka cīņa norisinājās sieviešu vienspēlēs, kur uzvarētājai Marijai Korjaginai finālā nācās cīnīties trijos setos pret zviedrieti Elīnu Rībergu. Jāatzīmē, ka arī abi pusfināli noslēdzās trijos setos.

Jauktajās dubultspēlēs finālā tikās divi Igaunijas pāri, kas grūtos pusfinālos uzveica Ukrainas pārus. Igaunijas pāris Tauri Kilks un Elizabeta Bērika bija pārāki pār tautiešiem Andreju Šmidtu un Emiju Parsimu, kas turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru.

Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia Junior 2022” piedalījās 139 spēlētāji no 12 valstīm, tai skaitā Anglijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Izraēlas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas. Vienlaicīgi ar pasaules reitinga U19 turnīru notija arī turnīri U13, U15 un U21 vecuma grupās.

Pasaules reitinga junioru (U19) turnīrs Latvijā notika pirmo reizi. Tas bija ieplānots jau 2021.gadā, taču nenotika Covid-19 ierobežojumu dēļ. Līdz šim Latvijā, kopš 2014.gada, ir notikuši Pasaules reitinga turnīrs pieaugušajiem, sākotnēji Rīgā kā “Yonex Rīga International”, bet kopš 2016.gada Jelgavā kā “Yonex Latvia International”. Kopš 2019.gada Latvijā notiek Eiropas U17 reitinga turnīrs “Yonex Latvia U17”, sākotnēji Siguldā no 2019. līdz 2021.gadam, bet 2022.gadā tas notika Liepājā.

Informāciju sagatavoja
sacensību rīkotāji