Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Startē ''Latvia Open'' šautriņu mešanā, favorīts - latvietis Razma

Krišs Upenieks

Startē ''Latvia Open'' šautriņu mešanā, favorīts - latvietis Razma
Madars Razma
Foto: Facebook.com/madars.razma

Šajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15. novembrim Rīgā, „Bellevue Park Hotel Riga” telpās norisināsies gada lielākais šautriņu mešanas festivāls Baltijas valstīs „Latvia Open 2015”, uz kuru solās ierasties vairāk nekā 150 sportisti no 13 valstīm.

Oficiālā reģistrēšanās sacensībām noslēdzās 8. novembrī, tādējādi noskaidrojot turnīra izsētos spēlētājus, savukārt interesenti, kuri vēl nav izlēmuši par dalību sacensībās, pieteikties varēs līdz pat turnīra sākumam. Diemžēl šogad turnīram nāksies iztikt bez pasaules reitinga vadošajiem spēlētājiem, to skaitā arī pērnā gada čempioniem, jo paralēli šajā nedēļas nogalē norisinās vairāki turnīri Anglijā un Nīderlandē, taču startēt plāno teju visi Baltijas un Skandināvijas reģiona vadošie sportisti. Šautriņu mešanas festivāls tiks atklāts piektdienas vakarā ar pielozēto pāru turnīru, sestdien notiks individuālās sacensības, savukārt svētdien tiks aizvadītas pāru turnīrs.

Vadoties pēc pasaules šautriņu mešanas federācijas reitinga, kungu konkurencē ar 1. numuru ir izlikts Latvijas vadošais spēlētājs Madars Razma (8. vieta WDF reitingā), kuram seko divi Zviedrijas sportisti – Daniels Larsons (WDF reitingā Nr. 16) un Pīters Sajvani (WDF reitingā Nr. 37). Favorītu lokam noteikti pieskaitāms arī lietuvietis Arūnas Čiplis (WDF reitingā Nr. 42), kurš ir vienīgais starp kungiem, kurš „Latvia Open” galveno trofeju mājās vedis divas reizes un turnīrā būs izlikts ar 4. kārtas numuru. Tāpāt iepriekšminētajiem šautriņu metējiem būs jārēķinās arī ar citu Somijas un Zviedrijas vadošo spēlētāju spēku, uz kuru fona malā noteikti negribēs palikt vēl daudzu valstu pārstāvji. Bez jau pieminētā Madara Razma, vēl no Latvijas spēlētājiem izsēti būs arī Aigars Strēlis no Priekules, Nauris Gleglu no Kolkas, Rihards Tomašickis no Jēkabpils un Gatis Lancers no Valmieras.

Dāmu konkurencē ar pirmajiem trim numuriem izsētas būs Somijas sportistes – Lumi Silvana (WDF reitingā Nr. 21), Kaisu Rekinena (WDF reitingā Nr. 22) un Mareta Līri (WDF reitingā Nr. 32), bet ar 4. numuru turnīrā izsēta būs šī brīža Latvijas vadošā šautriņu metēja Kristīne Kuzmane no Vecpiebalgas, kura pasaules reitingā jau ielauzusies labāko 40 spēlētāju pulkā! Tāpat nopietnu konkurenci veidos arī Zviedrijas vadošās sportistes, tai skaitā divkārtējā „Latvia Open” čempione Mauda Jansone, bet no Latvijas spēlētājām vēl ar 7. numuru tiks izsēta Irēna Bauze no Vaiņodes.

Diemžēl ievērojami mazāka atsaucība kā pērn šogad būs manāma jauniešu konkurencē, kurā par galvenajiem favorītiem uz „Latvia Open” čempiona godu būs pērnā gada uzvarētājs Ugnius Jankūnas no Lietuvas un Vecumnieku šautriņu metējs Rihards Slišāns.

„Latvia Open” sacensības ir iekļautas WDF un BDO reitingu sacensību kalendāros, tā kopējais balvu fonds šogad ir 5000 eiro un individuālo turnīru uzvarētāji automātiski kvalificēsies „Winmau World Masters 2016” sacensībām Anglijā. Ieeja skatītājiem ir par brīvu.

Plašāka informācija par „Latvia Open 2015” sacensībām ir pieejama turnīra mājas lapā – LATVIA OPEN 2015 | WDF and BDO ranking darts...

Informāciju sagatavoja
Latvijas Darts Organizācija

     [+] [-]

, 2015-11-13 15:14, pirms 9 gadiem
Šķiet, kas tur, bet tādam Madaram Razmam ir daudz vairāk naudas ar dārtiem vien kā bokserim Briedim.

     [+] [-]

, 2015-11-13 16:02, pirms 9 gadiem
+/- kā snukerā