Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Publicēts Baltijas sportiskākās mediju regates video

Andrejs Siliņš

Publicēts Baltijas sportiskākās mediju regates video
Foto: sailinglatvia.lv

Mediju komandas, kas 31. jūlijā nenobijās nedz no solītajiem nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, nedz no tālā ceļojuma līdz Kurzemes piekrastes pērlei – Pāvilostai, vēl divas nedēļas pēc Baltijā sportiskākās mediju regates "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu", nespēj aizmirst pozitīvās emocijas, kuras izbaudīja, iepazīstoties ar burāšanu un sacenšoties savā starpā. Šīs sajūtas atkal uzjundīja video, kurā īsi atspoguļoti garās sacensību dienas notikumi.

Zita Lunde, TVNET galvenā redaktore: "Tas bija ļoti azartisks piedzīvojums. Lai arī startējām ar devīzi, ka galvenais ir piedalīties, regates laikā parādījās milzīgs sportiskais azarts. Ja šāds pasākums notiks arī nākamgad, mēs noteikti gatavosimies iepriekš, lai cīnītos par uzvaru. Bija ļoti interesanti tik daudz uzzināt par burāšanu un aprunāties ar pieredzējušiem burātājiem, kuri ir ļoti interesanti cilvēki. Mediju regate bija tik pozitīva un jauka, ka daži mūsu redakcijas darbinieki jau ir nolēmuši paši nodarboties ar burāšanu. Atšķirībā no citām mediju sporta spēlēm, mediju regatē komandas savā starpā ļoti sadraudzējās un savstarpēji cīnījās ļoti pozitīvā un draudzīgā atmosfērā, izsakot padomus un uzmundrinājumus pat konkurentiem."

Santa Kristiāna Zāmuele, Cosmopolitan galvenā redaktore: "Svarīgākais ieguvums ir burāšanas kā sporta veida atklāšana. Līdz šim mums bija maldīgs viedoklis, ka tas ir dārgi, sarežģīti un nepieejami. Pateicoties mediju regatei sapratām, ka tas nebūt nav tā. Tagad esam sapratuši, ka Latvijā ir daudz dažādas iespējas, un pats galvenais ir tas, ka mūsu redakcijas cilvēki ir nopietni nolēmuši jau nākamsezon nopietni pievērsties burāšanai. Ne mazāk svarīgi tas, ka šis pasākums lieliski saliedēja mūsu komandu – daudz labāk kā klasiskās sporta spēles."

Brita Barone, Star FM programmu direktore: "Ļoti pozitīvs un komandas saliedējošs pasākums, kur smaids, sajūsma un darboties prieks bija ik uz soļa. Daudz lietas darījām un baudījām pirmo reizi, un noteikti gribētu darīt un baudīt arī vēl otro, trešo, ceturto, piekto, sesto........reizi."

Baltijas mediju regatē "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu", kas 2010. gada 31. jūlijā notika Pāvilosta Marina, uzvaru izcīnīja Cosmopolitan komanda, kas tikai par vienu punktu apsteidza Kas Jauns komandu. Trešo vietu burāšanas, airēšanas, takelēšanas un mezglu siešanas, kā arī navigācijas un meteoroloģijas uzdevumu risināšanas kopvērtējumā izcīnīja Rīgas Viļņu komanda.

Baltijas mediju regati "Iemīli jūru un iepazīsti burāšanu" sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģiona administrāciju, projekta "Kurzemes reģiona ostu attīstība" ietvaros, kura ieviešanai saņemts atbalsts no Norvēģijas, kā arī atbalstītājiem Red Bull un Užavas Alus organizēja Latvijas Zēģelētāju savienība, Latvijas Mikro klases jahtu asociācija, Jūraslaivas.lv, Pāvilosta Marina un sabiedrisko attiecību aģentūra GA's.

Papildus informāciju iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā Latvijas Zēģelētāju savienība