Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daugmalē aizvadīts "Senioru Grand Prix" vindsērfingā

Jānis Pārums

Daugmalē aizvadīts "Senioru Grand Prix" vindsērfingā
Foto: Anda Cīpare

Pagājušajā nedēļas nogalē, par spīti lielajam karstumam, Daugmalē pulcējās vindsērfisti "Senioru Grand Prix" 20 gadu jubilejas regatei par godu. Šogad Daugavas ūdeņos notika vienas no dalībnieku skaitā apmeklētākajām vindsērfinga sacensībām, kurās piedalījās sportisti no Latvijas un Lietuvas.

Šo sacensību mērķis ir popularizēt vējdēļu burāšanu bijušo aktīvo sportistu vidū, kuri šogad, par godu jubilejas regatei, bija pulcējušies vairāk nekā ikdienā. Šīs ir vienas no retajām sacensībām, kur nav svarīgs aprīkojums un buru izmērs, bet visu nosaka sportistu vecums (kungiem sākot no 40 gadiem, bet dāmām no 33) un spēja pierādīt, ka gadi nav šķērslis vindsērfingam.

Šoreiz laika apstākļi nebija izdevīgi ne sportistiem, ne skatītājiem. Ja sportistiem traucēja vēja trūkums, tad skatītājiem problēmas sagādāja lielais karstums, un pat Daugava nespēja sniegt gaidīto veldzējumu. Šoreiz sacensībās notika tikai trīs braucieni un nācās atlikt tradicionālo maratona un stafetes posmus.

Šogad sacensību karoga oficiālā pacelšana tika uzticēta sacensību jaunākajam un vecākajam dalībniekam, attiecīgi – Jānim Parasiņam un Uģim Bērziņam, pēdējam no abiem arī tika gods nolaist karogu sacensību izskaņā. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā katrs sportists saņēma piemiņas medaļu par piedalīšanos 20. Senioru Grand Prix regatē, tāpat tika godināts galvenais organizators Juris Mikitāns un pati regate notika pēc principa kādā tikai aizvadīta pirmā regate pirms 20 gadiem– ar sportistu kartiņām, rokrakstā aizpildītu kopvērtējuma tabulu, pirti un dejām līdz rīta gaismai.

Sacensībās tomēr valdīja princips, ka "uzvar draudzība", lai gan neiztika bez nelieliem asumiem un diskusijām, un kā arī katrs sportists, kurš uzkāpa uz vējdēļa un piedalījās kaut vienā braucienā, par spīti lielajam karstumam, bezvējam un tulznainajām rokām.

Kopvērtējumā uzvarēja Mārtiņš Grobiņš, aiz sevis otrajā vietā atstājot pasaules čempionu attiecīgajā vecuma grupā Gunāru Rozenbergu, bet trešo vietu izcīnīja pārstāvis no Lietuvas - Vitalijus Jasiūnas.

24. jūlijā astoņpadsmito reizi notiks Andra Vītola organizētā radošā "Vītolregate" Sīvera ezerā, bet 7.-8. augustā sportisti pulcēsies Lindes parkā.