Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krievietes uzvar Eiropas čempionātā ūdenspolo

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Krievietes uzvar Eiropas čempionātā ūdenspolo
Krievijas sieviešu ūdenspolo izlase līksmo.
Foto: AFP

Otro reizi pēc kārtas par Eiropas čempionēm ūdenspolo kļuvušas Krievijas sportistes. Finālā spraigā mačā viņas ar 9:8 uzveica mājinieces, Spānijas sportistes. Bronzas godalgas šoreiz ungārietēm.

Eiropas čempionāts ūdenspolo šogad norit Spānijas pilsētā Malagā. Sieviešu konkurencē tajā startēja astoņas komandas, kas sākotnēji izspēlēja grupu turnīra mačus, bet, vadoties pēc to rezultātiem, vēlāk tika noskaidrotas ceturtdaļfinālistes, pusfinālkomandas un vēlāk arī finālistes.

Lai arī grupu turnīrā Krievijas komanda ieņēma otro vietu (zaudējums spānietēm ar 9:10), tomēr viņas tika līdz pat finālam, kur vēlreiz vajadzēja tikties ar mājiniecēm. Praktiski visu finālu iniciatīva bija Krievijas komandas pusē, un tikai pēdējā ceturtdaļā spānietes no 6:9 pievilka līdz minimumam, taču izlīdzinājumu nepaspēja panākt. Līdz ar to jau otro čempionātu pēc kārtas zelta medaļas aizceļoja uz Krieviju. Sudrabs – spēnietēm, bet bronza šoreiz Ungārijas komandai. Spēlē par trešo vietu viņas ar 9:6 uzvarēja 2006. gada sudraba medaļu ieguvējas itālietes.

Pirmo trīs vietu ieguvējas jau garantējušas vietu 2010. gasa Eiropas čempionātā, kas norisināsies Horvātijā, kamēr pārējām komandām gaidāmas atlases cīņas.

Rīt uzzināsim uzvarētājus arī vīru konkurencē – par zeltu cīnīsies Serbijas un Melnkalnes sportisti, bet par bronzu horvāti un ungāri.

Ūdenspolo.
Eiropas čempionāts.
Kopvērtējums sievietēm.

1. Krievija
2. Spānija
3. Ungārija
4. Itālija
5. Nīderlande
6. Grieķija
7. Vācija
8. Francija

Eiropas čempionāta ūdenspolo sievietēm medaļnieces pēdējos gados.
2006. gads – 1. Krievija, 2. Itālija, 3. Ungārija
2003. gads – 1. Itālija, 2. Ungārija, 3. Krievija
2001. gads – 1. Ungārija, 2. Itālija, 3. Krievija
1999. gads – 1. Itālija, 2. Nīderlande, 3. Krievija
1997. gads – 1. Itālija, 2. Krievija, 3. Nīderlande
1995. gads – 1. Itālija, 2. Ungārija, 3. Nīderlande

Izmantotie resursi:
europeanchampionships.org

     [+] [-]

, 2008-07-13 13:24, pirms 16 gadiem
Būs interesanti pasekot kā Eiropas izlases spēlēs pēc nepilna mēneša Pekinā. Olimpiādē piedalās Krievijas, Nīderlandes, Ungārijas, Itālijas un Grieķijas izlases.