Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Parīzes dome atbalsta pieteikšanos 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanai

Agris Suveizda

Parīzes dome atbalsta pieteikšanos 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanai
Anna Idalgo
Foto: theguardian.com

Parīzes dome ar pārliecinošu balsu vairākumu atbalstījusi pilsētas kandidatūras izvirzīšanu 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanai, liecina informācija domes mājaslapā.

"Mīlu olimpiskās spēles, mīlu sāncensību, mīlu sportu," sacīja Parīzes mērs Anna Idalgo. "Lai Parīze izcīnītu tiesības rīkot 2024. gada spēles, ir būtiski virzīties soli pa solim bez spiediena no mediju puses un nodrošināt, ka tiek izveidots kopīgs projekts, kura izpildē kopēji darbotos visi iesaistītie spēki. Tādēļ iniciatīvu atstājām sporta komitejas ziņā, kas ir jebkuras uzticamas kandidatūras alfa un omega."

Tā kā Parīzes dome ir atbalstījusi olimpisko spēļu rīkošanu, tagad Francijas Olimpiskajai komitejai atlicis vien līdz beigu termiņam šā gada 15. septembrī oficiāli izvirzīt pilsētas kandidatūru. 2024. gada vasaras olimpisko spēļu mājvieta tiks noteikta 2017. gadā, un bez Parīzes vēlmi kandidēt ir izteikušas tādas pilsētas kā Bostona, Hamburga un Roma.

Pēdējoreiz Parīze vasaras olimpiskās spēles uzņēma 1924. gadā un neveiksmīgi kandidēja uz 1992. gada, 2008. gada un 2012. gada olimpisko spēļu rīkošanu.

Izmantotie resursi:
JO 2024 : Le Conseil de Paris apporte son...
BBC Sport - 2024 Olympic & Paralympic...