Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tiek diskutēts par Latvijas sporta infrastruktūru un sporta bāzu reģistru

Jānis Celmiņš

Tiek diskutēts par Latvijas sporta infrastruktūru un sporta bāzu reģistru
Roberts Ķīlis
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Šodien, 2013. gada 13.martā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika ministrijas vadības un sporta nozares pārstāvju tikšanās – diskusija par sporta nozarei būtiskiem un aktuāliem jautājumiem. Tikšanās laikā tika prezentēti pētījuma „Latvijas sporta infrastruktūras nodrošinājuma analīze un sporta bāzu reģistra aktualizēšana” rezultāti.

„Šodien ir liela diena sportam, jo sabiedrībai tiek nodots jaunais sporta bāzu reģistrs, kā arī prezentēti pētījuma par sporta bāzēm un to infrastruktūru rezultāti. Tik liels pētījums Latvijā līdz šim nav veikts”, tā atklājot tikšanos teica valsts sekretāra vietniece – Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa- Naumova. Viņa norādīja, ka viens no būtiskākajiem pētījuma mērķiem ir pamatota sporta nozīmīgumu Latvijas sabiedrībai.

Kā norādīja ministrs Roberts Ķīlis, tad galvenais ieguvums no pētījuma ir tāds, ka tas ļaus noteikt prioritāros sporta objektu tipus valsts līdzfinansējuma piešķiršanai to renovācijai vai celtniecībai. Gan IZM valsts sekretāre Sanda Liepiņa, gan Roberts Ķīlis norāda, ka ļoti būtiska ir visu iesaistīto pušu līdzdalība un redzējums sporta infrastruktūras uzlabošanā un sporta politikas pamatnostādņu sagatavošanā.

Pētījuma par Latvijas sporta infrastruktūru mērķis bija izvērtēt Latvijas sporta bāzu attīstības situāciju optimālai sporta politikas mērķu sasniegšanas veicināšanai sporta infrastruktūras jomā. Atbilstoši izvērtējumam pētījuma autori sniedz ieteikumus sporta politikas plānošanas dokumentu pilnveidošanai, kā arī racionālai valsts finansējuma piešķiršanas kritēriju izstrādei sporta bāzu attīstībai.

Uz tikšanos IZM aicināti pārstāvji no Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas, Latvijas Paralimpiskās komitejas, Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes un citām nozari pārstāvošām organizācijām un iestādēm.

Pētījums un tā prezentācija pieejama IZM mājas lapā:
Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes...

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrija

     [+] [-]

, 2013-03-13 15:42, pirms 11 gadiem
A ko tur pētīt?

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 19:06, pirms 11 gadiem
Prezentācijā noradīta saite nezkapēc nestrādā!