Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas ziemas čempionāta ceturtais posms konkūrā

Andrejs Siliņš

Latvijas ziemas čempionāta ceturtais posms konkūrā
Dainis Ozols

Rīgā, sporta centrā Kleisti 12. martā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotās Latvijas ziemas čempionāta ceturtā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Programmā tradicionāli bija iekļauti septiņi maršruti dažādām sportistu un zirgu vecuma grupām. Nākamajā dienā otro ziemas čempionāta posmu aizvadīja poniju jātnieki un amatieru klases sportisti konkūrā ziemas čempionāta otrajā posmā.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 135 līdz 140 cm augstiem šķēršļiem startēja 12 dalībnieki. Pamatdistanci tīri veica vienīgi Dainis Ozols ar Lagūnu (RVA), izcīnot uzvaru. Otrajā vietā Guntars Siliņš ar Kalgari (SK Mežstrazdiņi), trešais – Andis Vārna ar Pokeru (SK Quattro).

Kopvērtējumā pirms izšķirošā piektā Latvijas ziemas čempionāta posma situācija pieaugušo konkurencē ir sekojoša: Dainis Ozols – 58 punkti, Guntars Siliņš un Ģirts Bricis – 52, Andis Vārna - 48.

Runā uzvarētāji

Ziemas čempionāta ceturtajā posmā prestižākajā distancē uzvarēja Dainis Ozols (RVA): - Galvenajā maršrutā uzvarēju ar Lagūnu, tāpat kā tas bija ziemas čempionāta otrajā posmā. Starts bija veiksmīgs, - zirgs darīja visu, ko no tā prasīju, tāpēc tika sasniegts arī labs rezultāts. Turklāt uzvarēju kopā trīs maršrutos, un tas ir daudz. Kā atkal izdevās izcīnīt uzvaru galvenajā maršrutā? Var jau būt, ka tā ir nejaušība... Taču katram sportistam, ja viņš startē, ir vēlēšanās uzvarēt katrās sacīkstēs. Ja tā vairs nav, - tad jāsēž tribīnēs. Tagad gatavojos doties uz Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas finālu no 25. līdz 27. martam Varšavā.

Divos sacensību maršrutos uzvaru guva Santa Šteinberga: - Vislielākais prieks par to, cik labi šajās sacensībās startēja mans zirgs Giness, kuram šogad apritēs deviņi gadi. Tas ir ļoti labā formā, visus iepriekšējos ziemas čempionāta posmus arī veica stabili. Treniņu process ir intensīvs, un arī tāpēc tik labi rezultāti. Sacensībām gatavojos zemnieku saimniecībā Lielceri, un mans treneris ir Andis Vārna. Daudz palīdz arī Aigars Bregže, kurš nesen atgriezies no Dānijas.

Poniju jāšanas sacensībās vienā no ieskaites maršrutiem uzvarēja Sabīne Siliņa ar Šokolādi: - Tā bija mana pirmā uzvara, tāpēc esmu ļoti priecīga! Līdz šim, startējot gan vasarā, gan ziemā, esmu bieži bijusi godalgoto skaitā, izcīnot otro, trešo, ceturto vietu. Taču pirmajā vietā vēl nebiju nekad. Vēl lielāks prieks, ka tas notika maršrutā, kur jāšanas stils tika vērtēts uz atzīmi. Salīdzinot ar pagājušo gadu, esmu izlabojusi savas kļūdas, un tāpēc izdevās saņemt tik augstu vērtējumu.

Vērtē organizētāji

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons (Starptautiskā kategorija): - Šis ir jau ceturtais Latvijas ziemas čempionāta posms, un šķēršļu augstumi maršrutos ir tādi, kādi paredzēti nolikumā, nav nekādu pielaižu, kā tas bija pirmajos posmos. Taču mana pamatkoncepcija, veidojot distances, ir nemainīga, - lai katrs zirgs un jātnieks, atstājot arēnu, to darītu ar pozitīvām emocijām. Varbūt startus iespaido garā un bargā ziema, jo daudziem jātniekiem nav iespēju ziemas apstākļos trenēties manēžā. Tomēr mēs nevaram pazemināt sacensību statusu, tāpēc arī galvenais maršruts augstuma ziņā veidots tā, kā paredzēts nolikumā, taču šķēršļu izvietojumu plānoju tā, lai distance nebūtu tehniski ļoti sarežģīta. Patīkami, ka mūsu sporta federācija ļoti daudz dara, lai vispār šādas sacensības notiktu un tajās būtu daudz dalībnieku.

Turpmākās sacīkstes

Latvijas ziemas čempionāta piektā posma sacensības konkūrā notiks 9. aprīlī turpat Kleistos, iejādē ziemas čempionāta otrais posms risināsies 19. martā.

Plašāka informācija un visi rezultāti Untitled Document

Informāciju sagatavoja
Latvijas Jātnieku federācijas preses dienest