Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Apinis veic "Iespējamo misiju"

Jānis Pārums

Apinis veic "Iespējamo misiju"
Aigars Apinis
Foto: f64

Ar Ojāra Kalniņa, Ērika Stendzenieka, Māras Upmanes, Aigara Apiņa un citu stundām noslēdzas "Iespējamās misijas" nedēļa. "Iespējamā misija" ir nacionāla mēroga ierosme, kuras uzmanības centrā ir izglītība. Mērķis - nostiprināt izpratni par izglītību kā vērtību Latvijā.

Noslēdzot Iespējamās misijas nedēļu, kura norisinājās no 9. – 13. februārim, šodien uz vienu mācību stundu par skolotājiem kļuva Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, Ideju partneru fonda valdes priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, aģentūras "Domino" radošais direktors Zigurds Zaķis, aģentūras "MOOZ!" radošais direktors Ēriks Stendzenieks, "IBS Prudentia" partneris Ģirts Rungainis, advokātu biroja "Liepa, Skopiņa/BORENIUS" partneris Lauris Liepa, grupas "Astro’n’out" soliste Māra Upmane-Holšteina, kā arī advokātu biroja "Kļaviņš un Slaidiņš LAWIN" partneris Filips Kļaviņš, paralimpisko spēļu čempions Aigars Apinis un Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Aigars Apinis vadīja stundu Rīgas 74. vidusskolā pie Iespējamās misijas skolotāja Viestura Eglīša audzināmās klases. Tā bija stunda 10. klasei par mērķtiecību, saniegumiem un sportu. Viņš stāstīja par Pekinas paralimpiskajām spēlēm, saviem sasniegumiem trīs olimpiskajās spēlēs, to, kā viņš traumas dēļ 18 gadu vecumā kļuva par invalīdu un viņa ceļu uz Latvijai pirmo zelta medaļu Paralimpiskajās spēlēs. A. Apiņa novēlējums skolēniem bija: "Ja dzīvē gadās, ka kādas durvis aizveras, tad jātiek uz priekšu un jāver citas durvis vaļā!"

"Iespējamās misijas" nedēļas ietvaros kopumā 42 dažādu jomu līderi devās uz 37 skolām visā Latvijā. Vairāk nekā tūkstotis bērnu visā Latvijā - Talsos, Valdemārpilī, Saldū, Jelgavā, Ozolniekos, Tetelē, Kalnciemā, Rīgā, Babītē, Olainē, Valmierā, Limbažos, Līvānos, Sventē, Jēkabpilī, Ķegumā, Lizumā, Smiltenē, Cēsīs, Siguldā, Skrīveros pagājušajā nedēļā piedzīvoja ko neparastu – īpašu mācību, izzinošu dzīves stundu, sarunas un diskusijas par jautājumiem, uz kuriem jaunieši meklē atbildes.

Akcijas dalībnieki atzina, ka paši guvuši nenovērtējumu pieredzi un pozitīvu enerģijas lādiņu no tikšanās ar jauniešiem. Savukārt bērni bija priecīgi satikt šos cilvēkus, kas ar savu dzīves pieredzi viņus iedrošināja uzstādīt un sasniegt augstus mērķus, kā arī noticēt saviem spēkiem un tam, ka savu nākotni veido katrs pats. Plašāku kopsavilkumu, dalībnieku un skolēnu iespaidus par Iespējamās misijas nedēļu sniegsim pirmdien, 16. februārī.

Plašāks atskats uz stundām un fotogrāfijas pieejamas Iespējamās misijas mājaslapā iespejamamisija.lv. Tāpat ikviens tiek aicināts izteikt savu viedokli par jautājumu "Kādu skolu vēlies Tu?", piedaloties foruma diskusijās.

Informatīvu atbalstu Iespējamās misijas nedēļai sniedz laikraksts "Diena", Latvijas Radio, LETA, TV3 un fotoziņu aģentūra f64.

Turpinās pieteikšanās Iespējamai misijai

Lai arī Iespējamās misijas nedēļa noslēgusies, Iespējamā misija turpina savu darbu. Turpinās pieteikšanās otrajam iesaukumam, kas darbu skolās sāks septembrī. Rudens pieteikšanās posmā saņēmām 32 pieteikumus, šobrīd norit dalībnieku atlase. Līdz 6. aprīlim programmai aicināti pieteikties talantīgi augstskolu absolventi un pēdējo kursu studenti, kas gatavi pieņemt izaicinājumu un divus gadus strādāt skolā, attīstot komunikācijas un līderības prasmes, kas palīdzēs ne tikai darbam skolā, bet arī tālākas karjeras veidošanā. Aicinām skolas pieprasīt Iespējamās misijas skolotājus līdz 30. aprīlim. Sīkāka informācija par atlases kritērijiem, pieteikšanās anketa un skolu pieteikšanās pieejama mājas lapā iespejamamisija.lv.

Informāciju sagatavoja:
Aiva Avota, Programmas "Iespējamā misija" komunikācijas speciāliste