Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas loka šāvēji noslēdz vasaras sezonu

Andrejs Siliņš

Latvijas loka šāvēji noslēdz vasaras sezonu
Foto: Latvijas Loka šaušanas federācija

Nedēļas nogalē, 15. un 16. oktobrī Babītes pagastā, notiks „Latvijas loka šaušanas sezonas noslēguma” sacensības, pēc kurām sportisti pārceļas uz telpām un sāk gatavošanos ziemas sezonai, kad treniņi un sacensības notiek telpās.

Sacensības notiks divas dienas pēc Starptautiskās Loka šaušanas federācijas (FITA) un Starptautiskās Apvidus loka šaušanas asociācijas (IFAA) noteikumiem.

Sestdien pēc FITA noteikumiem sportisti ar olimpiskajiem lokiem sieviešu un vīriešu konkurencē sacentīsies šaujot vingrinājumu Olimpiskais aplis (2x70m), bet ar kompaktlokiem šaujot vingrinājumu 2x50m un pēc izcīnītajām vietām kvalifikācijā pēcpusdienā cīnīsies par godalgotajām vietām turnīros.

Svētdien apvidus lokšāvēji dosies mežā izvietotā trasē, kur sacentīsies pēc IFAA noteikumiem vingrinājumā Animal Round šaujot distances no 20 pēdām līdz 80 jardiem pa dzīvnieku siluetiem ar 3 bultām līdz pirmajam trāpījumam.
Jauniešiem svētdien būs iespēja sacensties savā starpā, sev piemērotā konkurencē sacensību sērijas „Mani pirmie starti” oktobra posmā.

Sacensību programma:

15.oktobris

9:45 Sacensību atklāšana
10:00 – 13:00 Kvalifikācija 2x70m olimpiskā loka klasei un 2x50m kompaktloka klasei
14:00 – 17:00 Finālcīņas SET sistēmā olimpiskā loka klasei un pieaugošā summā kompaktloka klasei.
18:00 Apbalvošana

16.oktobris

11:00 – 17:00 Vingrinājums Animal Round (28 mērķi)
11:00 – 15:00 „Mani pirmie starti” oktobra posms

Sacensības organizē Latvijas Loka šaušanas federācija sadarbībā ar loka šaušanas sporta klubu „Amazones”. Atbalsta Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome. Sīkāka informācija par sacensībām atrodama Latvijas Loka šaušanas federācijas mājas lapā – Latvijas Loka Šaušanas Federācija

Informāciju sagatavoja
Latvijas Loka Šaušanas Federācijas
preses sekretāre Agate Zālīte
(tālrunis: 2987 3991, e-pasts: agate@archery.lv)