Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs/Ļevčenko Eiropas kausā Standartdejās iekļūst desmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Dobrecovs/Ļevčenko Eiropas kausā Standartdejās iekļūst desmitniekā
Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko. Foto: GOC - German Open Championship

Latvijas vicečempioni Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko pagājušajā nedēļas nogalē Rumānijas pilsētā Timišoarā notikušajā Eiropas kausā Standartdejās (ST) iekļuva pusfinālā un izcīnīja desmito vietu.

Pagājušajā gadā Eiropas čempionātā un šogad jūlijā pasaules čempionātā ST dejās Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko iekļuva ceturtdaļfinālā, abos esot labāko divdesmitniekā. Tāpēc Eiropas kausā, kur valsti pārstāv tikai viens pāris un nepiedalās vairāki pasaules vadošie pāri, Latvijas vicečempioni mērķēja uz fināla sešinieku.

Romāns ar Violetu pārvarēja pirmās divas kārtas – astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu – un iekļuva pusfināla divpadsmitniekā ar septīto rezultātu, saglabājot labas cerības uz finālu. Taču kāroto mērķi diemžēl neizdevās sasniegt, kaut arī Latvijas pāris parādīja labu sniegumu. Arī paši dejotāji atzina, ka neiekļūšana finālā viņiem bija pārsteigums.

Pirmais trijnieks pārsteigumus neradīja. Uzvarēja galvenie favorīti – Lietuvas otrais pāris un pasaules čempionāta 8. vietas ieguvēji Georgijs Kalašņikovs/Domile Semeskevičute. Sudrabs pagājušā gada pasaules čempionāta pusfināla pārim – Rumānijas vicečempioniem Paulam Redničam/Roksanai Lucačiu, bet trijnieku noslēdza poļi Bartolomejs Škutņiks/Agata Brihi. Savukārt piektie bija bulgāri, kas pasaules čempionātā pērn ierindojās aiz Dobrecova/Ļevčenko, bet fināla sešinieku noslēdza ukraiņi, kuri pirms mēneša Štutgartē Grand Slam turnīrā palika vairāk nekā trīsdesmit vietas aiz Latvijas pāra.