Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar lieliskiem rezultātiem aizvadīts Latvijas kausa 2. posms lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar lieliskiem rezultātiem aizvadīts Latvijas kausa 2. posms lietišķajā šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Ādažu šautuvē norisinājās Latvijas kausa 2. posms lietišķajā šaušanā, kurā sasniegti lieliski rezultāti. Ļoti kuplā dalībnieku skaitā – ap 180 dalībnieki sacentās šaušanā ar dienesta pistoli, triecienšauteni, snaiperšauteni un medību bisi. Visos vingrinājumos ir divi vērtējumi – vīriešu konkurencē un apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni, 25 metru distancē) vīriešu konkurencē ar izcilu rezultātu uzvarēja Andris Raiskums (LPSC) - 287 punkti. Igoram Gribustam (Anima Libra) 283 punkti un 2.vieta. Ar rezultātu 280 punkti trešajā vietā Edgars Urtāns (Valsts robežsardze). Apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē 1.vieta Gerdai Āboliņai-Lemkenai (NBS Mācību vadības pavēlniecība) ar sašautiem 274 punktiem. 2.vieta Sanitai Ļahnovičai (Valsts robezšardze) ar 268 punktiem. 267 punkti un 3.vieta Aijai Konrādei no Valsts policijas koledžas komandas.

Šaušanā ar dienesta pistoli vingrinājumā DP-4 (20 šāvieni ātršaušana, 25 metru distancē) labākais bija Māris Zviedris (Zemessardzes Studentu bataljons) ar uzrādīto rezultātu 177 punkti. Otrajā vietā Agris Zariņš (SIA Walters) ar sašautiem 174 punktiem. Trešā vieta Uldim Jaunsproģim (Zemessardzes 46.kājnieku bataljons) – 172 punkti. Sieviešu un jauniešu konkurencē labākā bija Sanita Ļahnoviča (Valsts Robezšardze) ar sašautiem 161 punktu. Aijai Konrādei no Valsts policijas koledžas 2.vieta ar 157 punktu rezultātu. Valērijai Gudeņai (LPSC) 154 punkti un 3.vieta.

Šaušanā ar triecienšauteni vingrinājumā ATŠ-5 no 3 stāvokļiem (30 šāvieni 300 metru distancē) viss goda pjedestāls NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas sportistiem – 1.vieta Edgaram Vilītim – 223 punkti, 2.vieta Aleksejam Oņeginam – 216 punkti, 3.vieta Emīlam Latišam – 209 punkti. Sieviešu un jauniešu konkurencē pirmais trijnieks identisks kā 1.posmā - uzvarētāja Gerda Āboliņa-Lemkena (NBS Mācību vadības pavēlniecība), sašaujot 219 punktus, Kristīne Baklāne (Valsts robežsardze) – otrajā vietā ar 155 punktiem, bet Ludmila Gubenko (Anima Libra) – trešajā vietā ar 144 punktiem.

Vingrinājumā “Snaiperis” (20 šāvieni guļus, 300 metru distancē) precīzākais bija Vadims Dudars (Latvijas Mednieku savienība) – 194 punkti. Māris Simanovičs (Latvijas Mednieku savienība) otrajā vietā – 193 punkti, bet Igors Gribusts (Anima Libra) trešajā vietā ar 191 punktu. Linda Dombrovska (Anima Libra), sašaujot 191 punktus, bija labākā apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē. Ailitai Volkovai (Latvijas Mednieku savienība) 2.vieta ar 188 punktiem. Anima Libra komandas pārstāvei Violetai Viguļarai arī 188 punkti (bet sliktāka otrā sērija) un trešā vieta.

Šaušanā ar bisi uzvarētājs Gunārs Babris (Baltic Bullets) – 186 punkti. Par punktu mazāk un otrā vietā Dāvim Zaubem (Latvijas Mednieku savienība). Trešajā vietā Mārtiņam Turkopulim (Angelarms.eu) – 184 punkti. Savukārt apvienotajā sieviešu un jauniešu konkurencē uzvarētājai Nikolai Marijai Lāmai (Latvijas Mednieku savienība) bija 175 punkti. Robertam Bērziņam (Latvijas Mednieku savienība) 174 punkti un 2.vieta. Savukārt Vijai Vagalei (Daugavpils) 3.vieta ar 172 punktu rezultātu.

Latvijas kausa 3.posms (noslēdzošais) lietišķajā šaušanā norisināsies 28.-29.jūlijā Ādažu šautuvē.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle