Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmierā šovasar plaša mēroga sporta pasākumi

Andrejs Siliņš

Valmierā šovasar plaša mēroga sporta pasākumi
Foto: AP

Valmieras sporta bāzēs šovasar norisināsies vairāki nozīmīgi un pat starptautiski sporta pasākumi. Jau 23.maijā Jāņa Daliņa stadionā interesenti varēs vērot Jāņa Lūša un Ineses Jaunzemes kausu izcīņas sacensības šķēpa mešanā.

Savukārt no 7. līdz 20.jūnijam Vidzemes Olimpiskajā centrā notiks 2009. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm spēles. Arī Latvijas Jaunatnes olimpiāde no 26. līdz 28. jūnijam šogad paredzēta Valmierā, nevis kā iepriekš plānots – Bauskā. Bet Pilsētas svētku ietvaros 3. un 4. jūlijā norisināsies ikgadējās Valsts Prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā.

Lai popularizētu un attīstītu šķēpa mešanu Latvijā, 23.maijā J.Daliņa stadionā norisināsies tradicionālā olimpisko čempionu Jāņa Lūša un Ineses Jaunzemes kausu izcīņas sacensības šķēpa mešanā. Šogad sacensību jubilejas gads – tās tiek rīkotas jau 15.reizi. Pasākumā piedalīsies gan lieli, gan mazi sportisti, sacenšoties sešās vecuma grupās.

Rīgā, Valmierā un Liepājā no 7. līdz 20. jūnijam notiks 32. Eiropas Sieviešu basketbola čempionāts. Vidzemes Olimpiskajā centrā spēles sāksies 7. jūnijā, un izlozē noskaidrots, ka Valmierā basketbola faniem būs iespēja skatīt C grupas spēles- Krievijas, Turcijas, Lietuvas un Sebijas izlašu sniegumu, kā arī D grupas- Baltkrievijas, Francijas, Izraēlas izlašu spēles, B grupas kvalifikācijas uzvarētājkomandu. A un B grupas spēlēs Liepājā. Rīgā notiks kvalifikācijas kārta un izslēgšanas spēles.

No 26. līdz 28. jūnijam visi interesenti ir laipni aicināti vērot Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi, ko Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir nolēmusi šogad organizēt Valmierā. Sacensības norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā, J. Daliņa stadionā, BMX trasē. Tiks izmantotas arī Valmieras izglītības iestāžu sporta zāles, pilsētas futbola laukumi un peldbaseins. Sportisti kopā sacentīsies 21 sporta veidā, no tiem populārākie ir basketbols, futbols, peldēšana, handbols, svarcelšana, vieglatlētika, volejbols, triatlons, šaušana, arī riteņbraukšana, airēšana un smaiļošana un kanoe, teniss, badmintons un galda teniss. Jaunieši sacentīsies arī boksā, burāšanā, džudo, paukošanā, taekvondo u.c.

Vasaras olimpiāde notiek reizi divos gados, kurā labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos. Labākie sportisti olimpiskajos sporta veidos izcīna ceļazīmi uz Eiropas jaunatnes olimpiādi.

Savukārt Valsts Prezidenta balvas izcīņas sacensības vieglatlētikā šogad norisināsies 15. reizi, taču pirmo reizi tās organizē Valmieras pilsētas pašvaldība. Sacensības tradicionāli notiks Jāņa Daliņa stadionā. Tajās piedalīsies Latvijas novadu un Rīgas profesionālo vieglatlētu komandas, kuras cīnīsies par augstākiem rezultātiem dažādās vieglatlētikas disciplīnās - šķēpmešanā, kārtslēkšanā, lodes grūšanā, soļošanā, trīssoļlēkšanā, diska mešanā - kopumā vairāk nekā 30 disciplīnās.

Sportisti cīņu par augstvērtīgākajiem rezultātiem sāks 3. jūlijā, bet pasākuma atklāšana, kā ierasts, būs 3. jūlija vakarā. Otrajā dienā, 4.jūlijā, Valsts Prezidenta balvas izcīņa atsāksies ne vien ar profesionālo vieglatlētu startiem, bet arī ar iespēju ikvienam interesentam piedalīties fotoorientēšanās sacensībās.

nformāciju sagatavoja
Inese Kazuša
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-12 13:03, pirms 15 gadiem
buus jaieplaano kaads brauciens uz Valmieru

     [+] [-]

, 2009-05-12 15:16, pirms 15 gadiem
sandriņa_f1_bkv rakstīja: buus jaieplaano kaads brauciens uz Valmieru
Drosi Sandrin. Sagaidisu tevi te