Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Badmintona federācija par dopinga lietošanu diskvalificē pasaules ranga līderi

Rolands Eliņš

Badmintona federācija par dopinga lietošanu diskvalificē pasaules ranga līderi
Lī Čongs Vejs
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules Badmintona federācija (BWF) paziņojusi, ka uz izmeklēšanas laiku diskvalificēts Malaizijas sportists Lī Čongs Vejs.

32 gadus vecais malaizietis Lī Čongs Vejs augustā notikušajā pasaules čempionātā izcīnīja otro vietu, taču pārbaužu rezultāti liecina par aizliegtās vielas deksametasona klātbūtni viņa organismā. Oficiāli par vainīgu viņš vēl nav atzīts, jo tiks veiktas atkārtotas pārbaudes, taču Čongam Vejam draud divu gadu diskvalifikācija un augustā iegūtās sudraba medaļas zaudēšana. Šobrīd viņam noteikts liegums piedalīties sacensībās uz izmeklēšanas laiku.

Čongs Vejs šobrīd ir pirmajā vietā pasaules badmintona rangā un izcēlies ar divām sudraba medaļām olimpiskajās spēlēs, kas ir labākais sasniegums Malaizijs olimpiskajā vēsturē. Viņš sociālajos tīklos noliedzis aizliegto vielu lietošanu un ir apņēmības pilns pierādīt savu nevainību, turklāt uzskata, ka šajā lietā vēl ir daudzi neatbildēti jautājumi.

Ziņas par badmintona spēlētāja pozitīvajām dopinga provēm klīda jau labu laiku, taču tikai šodien BWF tās apstiprinājusi oficiāli.

Izmantotie resursi:
Badminton World Federation - BWF ‘Provisionally...