Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Olimpisko vienību grib pārcelt no Mežaparka uz Lielupi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas Olimpisko vienību grib pārcelt no Mežaparka uz Lielupi
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas Olimpiskā vienībā (LOV) pēc dažiem gadiem iegūs jaunu mājvietu Tenisa centrā "Lielupe” ar jaunām, mūsdienīgām telpām, kā arī sporta medicīnas laboratorijām, informē Izglītības un zinātnes ministrija. Savukārt tikmēr ir zināms, ka LOV nav sajūsmā par šādām pārmaiņām.

"Argumentu nav, ir tikai lēmumi, kas dažos kabinetos pieņemti steigā un slepenībā. Par to mēs uzzinām tad, kad tie jau iekļauti valdības darba kārtībā," šorīt Latvijas Televīzijai sūdzējās olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. "No ministrijas neviens mums nav jautājis - vai to vajadzētu."

Novirzot līdzekļus jaunu LOV telpu un laboratoriju izbūvei, vairs netiks realizēts 2007.gadā izstrādātais Sporta centra “Mežaparks” būvniecības projekts, kas paredzēja plašu administratīvo telpu izbūvi, kā arī septiņu gadu laikā bija novecojis. Tas, piemēram, paredzēja 70m2 liela vadības kabineta izbūvi, sēžu zāli vairākiem desmitiem cilvēku un daudzu citu administratīvo telpu ierīkošanu tā vietā, lai koncentrētos uz sporta infrastruktūras pilnveidi.

Par līdzekļu pārdali tika lemts pēc sarunām ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un LOV vadību, izprotot, ka nozarei ir nepieciešama sporta infrastruktūra, nevis lielas administratīvās telpas. Izstrādātais līdzekļu pārdales priekšlikums tika saskaņots ar LOV, LOK un Latvijas sporta federāciju padomes pārstāvjiem. Priekšlikums paredzēja, ka līdzekļu pārdales rezultātā finansējums tiks novirzīts arī, lai rekonstruētu un uzbūvētu vairākus nacionālas nozīmes sporta infrastruktūras objektus Siguldā, Valmierā, Rīgā, Liepājā, Jūrmalā un Rēzeknē. Tā rezultātā galvenie ieguvēji no finansējuma pārdales būs augstas klases sportisti un vairāku reģionu iedzīvotāji.

Tenisa centra "Lielupe” rekonstrukcijas projekta īstenošanai tiks piešķirti vairāk nekā 12,8 miljoni eiro (2014.gadā – 405,5 tūkstoši eiro, 2016.gadā – 3,3 miljoni eiro, 2017.gadā – 4,2 miljoni eiro, 2018.gadā – 4,9 miljoni eiro).

Savukārt Sporta centrā „Mežaparks” esošo LOV sporta medicīnas centru arī plānots pārcelt uz Tenisa centru „Lielupe” un tur turpināt tā attīstību. Sporta centrs „Mežaparks” savu darbību turpinās un īres līguma ietvaros arī LOV turpinās darbību tā teritorijā līdz Tenisa centra „Lielupe” projekta realizācijas beigām.

Izmantotie resursi:
izm.gov.lv