Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas dāmām 27. vieta pasaules čempionātā bikini fitnesā

Latvijas dāmām 27. vieta pasaules čempionātā bikini fitnesā
Latvijas bikini fitnesa komanda
Foto: ifbb.lv

Otrdien mājup no Polijas pilsētas Belostokas atgriezās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas sieviešu izlase, kas no 5. līdz 8. oktobrim piedalījās IFBB Pasaules čempionātā bodibildingā, fitnesā, bikini fitnesā un bodifitnesā sievietēm un fitnesā vīriešiem. Komandu konkurencē Latvijas meitenes ieņēma 27. vietu.

Latvijas izlasi pārstāvēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnese un trenere Kristīne Vederņikova, federācijas sportistes un IFBB Bikini Fitnesa Studijas audzēknes Anita Pužule, Jekaterina Lasunska, Sanita Gaudzeja un Inga Mariņaka.

Bikini fitnesa sporta disciplīna IFBB Pasaules čempionātā tika pārstāvēta otro reizi, kur 67 sportistes no 27 Pasaules sporta lielvalstīm (Austrālija, Kanāda, Slovākija, Krievija, Ukraina u.c.) sacentās par labākās titulu trijās auguma kategorijās.

Latvijas meitenēm starts IFBB Pasaules čempionātā bija debija un tāpēc divkārt patīkami, ka visas mūsu sportistes iekļuva pusfināla labāko top 15 skaitā. Sportistes no Latvijas izcēlās ar labu fizisko sagatavotības līmeni, plastiskumu, īpaši krāšņiem peldkostīmiem un mākslu sevi prezentēt uz skatuves. Sacensības ilga divas dienas, konkurence par iekļūšanu pusfinālā bija ļoti liela, virmoja emocijas un bija jūtama sportiska gaisotne un sasprindzinājums.

Bikini fitnesa kategorijā līdz 168 cm divdesmit deviņus gadus vecā sportiste no Rīgas, IFBB Bikini Fitnesa Studijas audzēkne, IFBB Starptautiskā turnīra „Rīgas Pērle 2012” vicečempione Anita Pužule 24 sportistu konkurencē izcīnīja godpilno 7.vietu. Anitai nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai fināla sešiniekā. Astoņpadsmitgadīgā rīdziniece, turnīra „Rīgas Pērle 2012” bronzas medaļas ieguvēja Jekaterina Lasunska šajā kategorijā ierindojās 13.vietā.

Bikini fitnesa disciplīnā virs 168 cm sportistes no Latvijas, IFBB Starptautiskā turnīra „Rīgas Pērle 2012” otrās vietas ieguvēja Sanita Gaudzeja un IFBB Eiropas čempionāta 2012 pusfināliste Inga Mariņaka ierindojās attiecīgi 14. un 15. vietā (21 sportistu konkurencē).

IFBB Pasaules čempionāts kopā pulcēja 180 sportistus no 37 valstīm. Komandu vērtējumā sacensībās uzvarēja Krievijas nacionālā izlase, otrajā vietā Slovākija, trešā vieta – Ukrainai. Latvijas komandai 38 valstu konkurencē – 27.vieta. Par absolūto uzvarētāju bikini fitnesa sporta disciplīnā kļuva sportiste no Slovākijas Karina Antovska.
Latvijas komandas starts tik augsta ranga sacensībās ir vērā ņemams panākums Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas darbībā, kas dod iespēju sekmīgi popularizēt sieviešu bikini fitnesa sporta veidu gan valsts ietvaros, gan Eiropas un Pasaules līmeņa turnīros.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija apsveic Latvijas sieviešu izlasi ar ļoti veiksmīgo startu, un ar optimismu gatavosies nākamajiem IFBB Pasaules un Eiropas turnīriem.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Vederņikova
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mexikano
, 2012-10-11 18:47, pirms 12 gadiem
Vienalga vai solārijs vai kosmētika, bet rezumē ir tāds, ka izskatās briesmīgi. Es pat teiktu neglīti.
, 2012-10-11 19:11, pirms 12 gadiem
Viņas krāsnī izceptas?
, 2012-10-11 19:14, pirms 12 gadiem
ndaaa ;/
, 2012-10-11 19:35, pirms 12 gadiem
Parasts krēms, ar ko sportisti tiek noklāti pirms sacensībām, lai labāk tiktu izceltas ķermeņa līnijas. Sporta veida (bodibildinga) obligāta prasība.

Tāpat kā vīru konkurencē atlētiem ir jānovāc viss liekais apmatojums utt.
, 2012-10-11 20:02, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Parasts krēms, ar ko sportisti tiek noklāti pirms sacensībām, lai labāk tiktu izceltas ķermeņa līnijas. Sporta veida (bodibildinga) obligāta prasība.

Tāpat kā vīru konkurencē atlētiem ir jānovāc viss liekais apmatojums utt.
Nav jau nemaz tik parast, ar parastu ūdeni nenomazgās
, 2012-10-11 20:17, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Nav jau nemaz tik parast, ar parastu ūdeni nenomazgās
Gultas veļa arī vismaz kādu nedēļu būs krāsaina, bet nu... tā nu tas ir.
, 2012-10-11 21:36, pirms 12 gadiem
Es šādām pat pēdējo vietu nedotu!
Malējai vsp pat nav krūtis, kaut kas aizbāzts aiz krūštura.
, 2012-10-11 21:58, pirms 12 gadiem
omg , pretīgi.
, 2012-10-11 22:18, pirms 12 gadiem
Puiši, nenoriesim dāmas .
Vismaz meitenes uztur sevi labākā formā nekā 90% cilvēku, kas apmeklē šo lapu .
, 2012-10-11 22:54, pirms 12 gadiem
tik daudz heiteri..gribu redzet kā jūs uzvestos kad būtu iespēja seksam ar viņām ....
, 2012-10-11 23:34, pirms 12 gadiem
svētās šausmas, te nebija jābūt brīdinājumam, ka rakstam ir emocionāli šokējošs saturs/bildes, vai pieprasījumam apliecināt pilngadību pirms tikt pie raksta apskates???
, 2012-10-12 00:20, pirms 12 gadiem
Jā,jā.... Dāmas bodibilderes viņiem esot šausmas. Taču veči bodibilderi ir kruti? Īstenībā jau jebkurš profesioāls sports, it sevišķi bodibildings kropļo ķermeni. Fizkultūra ir tā, kas dod veselību.
, 2012-10-12 09:42, pirms 12 gadiem
īpatnis rakstīja: Jā,jā.... Dāmas bodibilderes viņiem esot šausmas. Taču veči bodibilderi ir kruti? Īstenībā jau jebkurš profesioāls sports, it sevišķi bodibildings kropļo ķermeni. Fizkultūra ir tā, kas dod veselību.
Nepastāv tāds jēdziens kā fizklutūra. Jau ilgaku laiku, tas ir izņemts ārā pat no IZM standartiem. Tagad ir sports. To ko visticamāk domāji ar vārdu fizklutūru varētu nosaukt veselīgs dzīves veids ar vingrošanu.
, 2012-10-12 10:07, pirms 12 gadiem
Meiteneem, nav ne vainas... tikai paarmeeriigi bruunas... zheel ka nav vairaak bilzhu!!!!
, 2012-10-12 11:21, pirms 12 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Nepastāv tāds jēdziens kā fizklutūra. Jau ilgaku laiku, tas ir izņemts ārā pat no IZM standartiem. Tagad ir sports. To ko visticamāk domāji ar vārdu fizklutūru varētu nosaukt veselīgs dzīves veids ar vingrošanu.
Kā reiz jēdziens pastāv, kas nozīmē "fiziskā kultūra" (sociālās darbības sfēra, kuras galv. uzdevums ir sekmēt harmoniski attīstītas personības veidošanu, cilv. veselības nostiprināšanu, fizisko spēju attīstību un izmantošanu sabiedriskajā praksē; vispārīgās kultūras sastāvdaļa.), kas nav viens un tas pats kas veselīgs dzīvesveids (un pats termins "veselīgs dzīvesveids" ir ļoti stiepjams).

Tas, ka IZM fizkultūru aizstāja ar sportu (vispār šis jautājums Latvijas izglītības sistēmā ir ļoti nepareizi nostādīts), nenozīmē, ka fizkultūras nav.
, 2012-10-12 13:22, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Parasts krēms, ar ko sportisti tiek noklāti pirms sacensībām, lai labāk tiktu izceltas ķermeņa līnijas. Sporta veida (bodibildinga) obligāta prasība.

Tāpat kā vīru konkurencē atlētiem ir jānovāc viss liekais apmatojums utt.
tad varēja uz sejas ar mazliet uzklāt!
, 2012-10-12 14:57, pirms 12 gadiem
no 27 valstīm, kopvērtējumā ieņemt 27 vietu.. hmmm, varēja jau nelikt šo rakstu..
, 2012-10-12 15:46, pirms 12 gadiem
Boooommmm! rakstīja: no 27 valstīm, kopvērtējumā ieņemt 27 vietu.. hmmm, varēja jau nelikt šo rakstu..
Rakstu vispār izlasīji? Atsevišķās disciplīnās bija labi sasniegumi. Komandu kopvērtējums ir daudzu disciplīnu / auguma kategoriju summa, un lai tur nebūtu beigās, katrā ir arī jābūt vismaz kādam dalībniekam.
, 2012-10-12 18:11, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kā reiz jēdziens pastāv, kas nozīmē "fiziskā kultūra" (sociālās darbības sfēra, kuras galv. uzdevums ir sekmēt harmoniski attīstītas personības veidošanu, cilv. veselības nostiprināšanu, fizisko spēju attīstību un izmantošanu sabiedriskajā praksē; vispārīgās kultūras sastāvdaļa.), kas nav viens un tas pats kas veselīgs dzīvesveids (un pats termins "veselīgs dzīvesveids" ir ļoti stiepjams).

Tas, ka IZM fizkultūru aizstāja ar sportu (vispār šis jautājums Latvijas izglītības sistēmā ir ļoti nepareizi nostādīts), nenozīmē, ka fizkultūras nav.
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā teica ka par vārdu Fizkultūra ir jāaizmirst
, 2012-10-12 23:08, pirms 12 gadiem
kas ir nīdēji? smukas, slaidas meitenes! Varu derēt, ka reālajā dzīvē jūs uz tādām tik dročīt pie kompja varat ne dabūt
, 2012-10-21 15:30, pirms 12 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Nepastāv tāds jēdziens kā fizklutūra. Jau ilgaku laiku, tas ir izņemts ārā pat no IZM standartiem. Tagad ir sports. To ko visticamāk domāji ar vārdu fizklutūru varētu nosaukt veselīgs dzīves veids ar vingrošanu.
Tā jau ir fiziskā kultūra, tas nozīmē- tu pa ielu srien kulturāli, nevienu netraucējot un nevienu neaizskarot. Bet šīs "dāmas" vienkārši ir pārpratušas, ko nozīmē fiziskā kultūra
Emīls Vasermanis. Foto: Latvijas Šaušanas federācija

Vasermanim un Strautmanim dubultuzvara Eiropas čempionātā

LETA. Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis piektdien Horvātijā izcīnīja zelta godalgu Eiropas čempionātā šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē.
Vēsturisko sudrabu izcīnījusī Adele Balanasa uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: Latvijas velo orientēšanās komanda.

Balanasa izcīna pirmo Latvijas medaļu Eiropas velo orientēšanās čempionātā jaunietēm

Šodien Polijā notikušajā Eiropas velo orientēšanās čempionāta garā distance lielisku panākumu guvusi Latvijas pārstāve Adele Balanasa, kura jauniešu grupā izcīnīja otro vietu un nopelnīja sudraba medaļu, kas ir Latvijas labākais panākums šajā sporta veidā jauniešu grupā.
Agate Rašmane. Foto: LOK/ Ilmārs Znotiņš

Rašmane līdere pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās dienas

LETA. Latvijas sportiste Agate Rašmane Osijekā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā atrodas līderpozīcijā pēc kvalifikācijas pirmās kārtas sacensībās šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.