Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas airētāji aizvadījuši pēdējās cīņas pasaules junioru čempionātā

Latvijas airētāji aizvadījuši pēdējās cīņas pasaules junioru čempionātā
Reinis Sproģis un Lauris Lubgāns
Foto: www.rowing.lv

Lietuvā notiekošajā pasaules junioru čempionātā airēšanā šodien notika sacensību fināli. E finālos otrās vietas izcīnīja Pēteris Viļums un Lauris Lubgāns/Reinis Sproģis, savukārt Latvijas kvartets palika pēdējā vietā D finālā.

Pēteris Viļums JM1x disciplīnas E finālā ieņēma otro vietu, par nepilnu sekundi apsteidzot Ķīnas un Īrijas sportistus. Pirms divām dienām, E/F pusfinālā Viļums uzrādīja par nepilnām 22 sekundēm labāku rezultātu (7:33.95 pret 7:55.12), ar kuru šodien būtu pieticis uzvarai E finālā.

JM2- klases E finālā uz starta devās Lauris Lubgāns un Reinis Sproģis. Latvijas duets finišēja otrajā vietā, tieši par sekundi apsteidzot Uzbekistānas airētājus. Latvieši finišēja pēc 7 minūtēm un 7,35 sekundēm.

Mūsu četrinieks (JM4x) – Edgars Brīvkalns, Jānis Jaunzems, Ivars Zaumanis un Edvards Ezernieks – vakar vienā no diviem C/D pusfināla airējieniem palika pēdējie, tādējādi šodien latviešiem nācās startēt D finālā.

Arī D finālā Latvijas kvartets palika pēdējie, no priekšpēdējās vietas atpaliekot vairāk kā astoņas sekundes (6:20.48 pret 6:12.39).

Izmantotie resursi:
World Rowing • The Official Site...