Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daugavas stadiona attīstībā piedāvā ieguldīt 47 miljonus eiro

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugavas stadiona attīstībā piedāvā ieguldīt 47 miljonus eiro
Daugavas stadions
Foto: daugavasstadions.lv

Izglītības un zinātnes ministrija ir izstrādājusi Daugavas stadiona teritorijas attīstības stratēģiju, kas paredz līdz 2022.gadam stadiona teritorijas uzlabošanai atvēlēt 47 miljonus eiro. Sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām sagatavotā stratēģija un informatīvais ziņojums par iespējamiem risinājumiem šā gada jūlijā tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Izglītības un zinātnes ministrijas ieteiktais risinājums Ministru kabinetam paredz rietumu tribīnes pārbūvi, izveidojot papildu pagarinājumus ar 2150 skatītāju sēdvietām katrā pusē, kā rezultātā pēc rekonstrukcijas tribīnēs kopā tiks paredzētas sēdvietas 10 000 skatītājiem. Tāpat paredzēta vieglatlētikas manēžas, multifunkcionālās halles, ledus halles un bobsleja starta estakādes būvniecība, vieglatlētikas treniņlaukuma rekonstrukcija, kā arī esošās teritorijas labiekārtošana un inženierkomunikāciju sakārtošana.

Stadiona teritorijas uzlabošana plānota ar Eiropas Savienības fondu finansējumu, kas paredzēts Rīgas pilsētvides sakārtošanai Grīziņkalna apkaimē. Eiropas Komisijas programmas paredz atbalstu maza mēroga sabiedrisku, kultūras, un sporta objektu izveidei un rekonstrukcijai, nodrošinot kvalitatīvu un daudzveidīgu pakalpojumu piedāvājumu. Grīziņkalna apkaimes uzlabošana paredz attīstīt mūsdienīgu un sabiedrībai pieejamu multifunkcionālu kultūras un sporta kvartālu esošajā Daugavas stadiona teritorijā.

Attīstības programma ietver pasākumu kopumu, kur kultūras un sporta funkcionalitātes izveide ir kā līdzeklis teritorijas atjaunošanai un integrācijai pilsētvidē. Prognozētais kopējais pieejamais finansējums investīcijām teritorijas sakārtošanai ir 47 283 995 eiro, no tiem Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 40 191 397 eiro un valsts līdzfinansējums 7 092 598 eiro.

Iepirkuma procedūras rezultātā, piesaistot respektablu finanšu kompāniju, kā arī, ņemot vērā notikušās diskusijas ar kultūras un sporta organizācijām, kā arī Kultūras ministriju, Finanšu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Rīgas domi, ir izstrādāta Kultūras un sporta kvartāla Grīziņkalnā teritorijas attīstības stratēģija. Tajā ņemta vērā teritorijas esošās situācijas un nozaru vajadzību analīze. Stratēģija sniedz izklāstu par Grīziņkalna apkaimes sakārtošanas iespējām, piedāvājot vairākus teritorijas attīstības variantus.

Izmantotie resursi:
www.izm.gov.lv

     [+] [-]

, 2015-07-11 16:36, pirms 9 gadiem
Nopietni ? Beidzot kāds līdz tam ir aizdomājies ? Laikam tur uz jūtām pavilka, kad pateica, ka jaunieši gūst traumas dēļ debīlā seguma. Reti vispār kad var novērot, ka valsts iegulda mūsu naudiņu sporta un jauniešu attīstības veidos, prieks, taču gadus 10 par vēlu, bet vismaz kaut kas.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-11 16:42, pirms 9 gadiem
Viss ir labi, tik patiesās izmaksas būs tie 7 miljoni un 40 tiks sadalīti pa galviņām.

     [+] [-]

, 2015-07-11 17:06, pirms 9 gadiem
jautājums. Nafig mums tas Barona ielas stadions vajadzīgs?

     [+] [-]

, 2015-07-11 18:22, pirms 9 gadiem
10k sedvietas un 48m te var nojaukt un Alianz uzcelt

  +1 [+] [-]

, 2015-07-11 18:53, pirms 9 gadiem
zb83 rakstīja: 10k sedvietas un 48m te var nojaukt un Alianz uzcelt
Pa Alianz arēnas izmaksām 7 tādus stadionus var uzcelt, nevis par 48 miljoniem Alianz arēnu.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-11 19:15, pirms 9 gadiem
Jāsaka Paldies Kultūras ministrijai šoreiz, jo to ko ilgus gadus nespēja vai nevēlējās izdarīt Rīgas dome kopā ar sporta federācijām izdarīs viena ministrija, kurai to stadionu patiesībā vajag krietni retāk un mazāk nekā visām sporta federācijām!
Runājot par 47 miljoni euro - tad jāatgādina, ka tie nav Lati + stadiona tribīnes ir tik sliktā stāvoklī, ka bija doma patiesībā vispār Daugavas stadionu iekonservēt un viss (šo info es dabūju no cilvēka, kas nodarbojas ar Latvijas sporta būvju un stadionu apsaimniekošanu) - tribīnes lēnām gāžas, komunikācijas priekš normālām labierīcībām apmeklētājiem nav, stadiona teritorija ir sadalīta starp Rīgas domi un visādām sporta federācijām, kas neko patiesībā nedara stadiona uzturēšanai!
Un ļoti labi, ka šis projekts notika tieši pēc tam kad noslēdza līgumus par LU stadiona rekonstrukciju - citādi Indriksons atkal varētu sēdēt nākamos 10x gadus uz viena stadiona un turpināt pļurkstēt, ka valsts neko LFF nedod un ar tiem 6 miljoniem gadā pietiek tikai, lai knapi algas nomaksātu LFF cilvēkiem!
Tātad mūs sagaida 2x stadioni kurā būs 5700 skatītāju vietas un otrs kurā būs vismaz 10 000 skatītāju vietas! Tā vēl nekad Rīgā nebūs bijis!

     [+] [-]

, 2015-07-11 21:50, pirms 9 gadiem
Ceru, ka par šādu summu tiks atcelts iesniegums!

     [+] [-]

, 2015-07-11 21:55, pirms 9 gadiem
Nu tā summa ir stipri skaista, ja tāda nauda arī tiks tur ieguldīta, tad viss būs sakārtots pēc augstākajiem standartiem. Bet nu tas, ka Daugavas stadions ir nolaists uz grunti un tagad kaut kādi mistiski, atļaušos teikt, murgi tiek pieminēti. Vai tad pirms mēnešiem diviem mērķis nebija 2020. gads un lielākā daļa summas nenāca no Uefa un Fifa ? Man gan liekas ka tā ir tukšu salmu kulšana

     [+] [-]

, 2015-07-11 21:56, pirms 9 gadiem
Tādu naudu stadiona rekonstrukcijā lv ieguldīt neviens nav ieinteresēts, ne pašas atbildīgās instances Latvijā, ne Eiropā

     [+] [-]

, 2015-07-12 00:13, pirms 9 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Tādu naudu stadiona rekonstrukcijā lv ieguldīt neviens nav ieinteresēts, ne pašas atbildīgās instances Latvijā, ne Eiropā
Nevis nav ieintresētas, bet gan problēma ir tajā, ka visām sporta federācijām tur ir neliela daļa interese - piemēram LHF pilnībā ir vienalga gar futbola laukumu un tribīnēm, jo viņiem interesē tikai ledus halle, bet savukārt LFF neintresē viss, kas attiecās uz vieglatlētikas lietām utt.
Federāciajs negrib no savām kabatām samesties kopā un visu šo Daugavas stadiona kompleksu restaurēt, bet ar pirkstu rāda viens un otru un vēl uz valsti, lai arī Daugavas stadions ir Rīgas domes kompetence!

     [+] [-]

, 2015-07-12 00:16, pirms 9 gadiem
Te vajadzētu visu oligarhu naudu lai rekonstruētu šo stadionu
Un jācer ka viņi negrib to stadionu pārvērst pilnībā par kautkādu dejošanas estrādi ,jo tomēr šim stadionam ir gara un patīkama vēsture