Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas stenda šaušanas izlase ieņem 16. vietu Pasaules kausa posmā Itālijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas stenda šaušanas izlase ieņem 16. vietu Pasaules kausa posmā Itālijā
Latvijas izlases dalībnieki. Foto:LŠF.

Šodien Latvijas stenda šaušanas vīriešu komanda triju sportistu sastāvā Itālijā notiekošajā Pasaules kausa posmā ieņēma 16. vietu komandu sacensībās apaļajā stendā.

Komandas sastāvā startēja tie paši trīs mūsu pārstāvji, kas individuālajās sacensībās – Dainis Upelnieks, Roberts Ķēniņš un Kaspars Avens. Komandas rezultātu veidoja iepriekšējo divu dienu individuālā starta rezultāti, kuriem pieskaitīja šodien šautās papildu divas 25 mērķu sērijas.

Dainis Upelnieks vēlreiz bija labākais mūsējo rindās, individuālajā startā iekrātajiem 119 mērķiem pievienojot 46 (23+23) mērķus, Robertam Ķēninam individuālā starta 112 punktus papildinot ar 39 (20+19) sašautiem mērķiem. Savukārt Kaspars Avens 108 pievienoja vēl 34 (16+18) sašautus mērķus. Līdz ar to kopā Latvijas komanda sašāva 458 no 525 mērķiem, kas deva 16.vietu 17 komandu konkurencē.

Par Pasaules kausa posma uzvarētājiem komandu vērtējumā vīriešu konkurencē kļuva Itālijas komanda, kas kvalifikācijā sašāva 515 mērķus no 525, bet finālā par zelta medaļām pieveica Dānijas komandu. Arī sieviešu konkurencē uzvarēja Itālijas komanda, kas zelta finālā bija trāpīgāka par ASV sieviešu trio.

Latvijas stenda šāvējiem sacensības noslēgsies 12. maijā, kad jaukto pāru sacensībās uz starta izies Dainis Upelnieks ar pārinieci Andu Litu Vāveri. Dalība Pasaules kausa posmā Itālijā ir teicams sagatavošanās posms pirms Eiropas čempionāta maija beigās Horvātijā, kur tiks sadalītas pēdējās ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Šaušanas federācija (LŠF)