Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LK posmā orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvaras Latvijai un Igaunijai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK posmā orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvaras Latvijai un Igaunijai
Sandra Grosberga ( pirmā no kreisās) un Laura Vīķe. Foto: Ojārs Millers/Latvijas Orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Saulkrastu pusē norisinājās ikgadējās un prestižās sacensības "Ziemeļu divdienas", ko rīko orientēšanās klubs “Kāpa”. Šīs sacensības bija arī sezonas trešais un ceturtais Latvijas kausa posms.

Līdzīgi kā pagājušajā nedēļā Kurzemes Pavasarī, arī Ziemeļu divdienās uz starta stājās ievērojams skaits dalībnieku, kopā gandrīz 600 orientieristi no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Abās sacensību dienās dalībnieki aizvadīja vidējo distanci. Distances plānoja Indulis Peilāns, bet karti viņam palīdzēja sastādīt Edmunds Zvaigzne.

Pirmās sacensību dienas apvidus raksturojās ar nelielu kāpu reljefu un upīti. Apvidū bija arī padaudz dažādu purvu, no kuriem liela daļa bija sausi, bet daļa bija arī slapji. Otrajā sacensību dienā bija daudz mikroobjektu (dažāda izmēra mākslīgo bedru un ierakumu).

Pēc pirmās sacensību dienas vīriešu elites grupā vadībā izvirzījās Rihards Krūmiņš, aiz sevis atstājot Kristo Heinmanu no Igaunijas un Jāni Kūmu. Dāmu elites konkurencē pārliecinoši pirmā bija Sandra Grosberga, bet 2. un 3.vietu ieņēma Laura Vīķe un Kristīne Bertuka.

Otrajā dienā sekmīgāk nostartēja Heinmans, kurš tad arī svinēja uzvaru divu dienu summā. Viņam sekoja pieredzējušais Jānis Kūms, bet pirmās dienas līderis Rihards Krūmiņš debijā “Ziemeļu divdeinās” elites grupā beigās ieņēma trešo vietu. Dāmu elites konkurencē jau piekto uzvaru izcīnīja Sandra Grosberga, kļūstot par “Ziemeļu divdienu” absolūto rekordisti. Sandra arī turpināja fenomenālo nezaudēšanas sēriju Latvijas kausa posmos. Pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvējas Aija Skrastiņa un Kristīne Bertuka arī šoreiz bija trijniekā ar attiecīgo otro un trešo vietu.

Junioru konkurencē pārliecinošas uzvaras Andrim Svilānam un Aijai Trēziņai, bet jauniešiem nepārspēts palika Edvards Krūmiņš, kamēr meitenēm otrajā dienā Sanda Lapiņa tomēr spēja apsteigt pirmās dienas līderi Leonardu Baltiņu, kamēr Kurzemes pavasara uzvarētāja Agnese Jaunmuktāne šoreiz ierindojās 5.vietā.

     [+] [-]

, 2022-04-11 17:25, pirms 2 gadiem
Grosberga izteikta sieviešu grupas līdere. Vīriem šķiet, ka ir skaitliski lielāka un sīvāka konkurence, bet nav tādu, kuri varētu atkārtot Sirmā un Bertuka panākumus.

     [+] [-]

, 2022-04-11 20:21, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Grosberga izteikta sieviešu grupas līdere. Vīriem šķiet, ka ir skaitliski lielāka un sīvāka konkurence, bet nav tādu, kuri varētu atkārtot Sirmā un Bertuka panākumus.
Grosberga vairākus gadus sieviešu līdere. Sievietēm arī spēcīgāks sastāvs šoreiz nekā vīriešiem.