Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

papildināts Galda tenisa izlase izkrīt no Izaicinājuma divīzijas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Galda tenisa izlase izkrīt no Izaicinājuma divīzijas
Matīss Burģis

Latvijas galda tenisa izlase Gdaņskā notiekošajā Eiropas čempionātā piedzīvoja zaudējumus visās trijās Izaicinājuma divīzijas 2. posma spēlēs un izkrita uz Standarta divīziju.

Latvijas komanda vispirms apakšgrupā ar 0:3 piekāpās Dānijai, pēc tam ar 3:1 pieveica grupas pastarīti Izraēlu, bet trešajā mačā bija spiesta samierināties ar zaudējumu Itālijai.

Šodien izslēgšanas spēļu 1. kārtā mačos par 25.-32. vietu Latvijas komanda ar 1:3 atzina Bosnijas un Hercegovinas pārākumu. Vienīgo uzvaru mūsējiem guva komandas līderis Matīss Burģis, piecos setos apspēlējot Adnanu Sehiču.

Zaudējums nozīmēja to, ka Latvijai vēlāk jāspēlē ar Moldovu. Arī šajā spēlē tika piedzīvots zaudējums – 0:3. Turnīra pēdējā mačā mūsējie ar 1:3 zaudēja Velsai (vienīgo uzvaru guva Reinis Burģis) un ieņēma pēdējo, 32. vietu, kas nozīmē Izaicinājuma divīzijas pamešanu – tāds liktenis pēdējo trīs vietu ieguvējām. Nākamajā gadā mūsējie spēlēs 3. līmenī jeb Standarta dizīvijā.

2010. gada čempionātā Latvija izcīnīja 28. vietu, saglabājot vietu Izaicinājuma divīzijā (komandas cīnās par 17.-32. vietu). Polijā vēl notiks arī dubultspēļu turnīri.

Izmantotie resursi:
tabletennis2011.pl