Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latviešiem panākumi starptautiskajās skeitborda sacensībās Zviedrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latviešiem panākumi starptautiskajās skeitborda sacensībās Zviedrijā
Titulētais Jānis Kuzmins (pa kreisi). Foto: Ulfs Johansons.

Latvijas vadošie skeitbordisti atgriezušies Latvijā pēc dalības vienās no šī gada lielākajām skeitborda slaloma sacensībām Eiropā, kas norisinājās Zviedrijas piejūras kūrortpilsētā Bastādā – ‘’Skate Games 2022’’. Latvijas pārstāvji guva panākumus, izcīnot vairākas godalgas un uzvaras.

Sacensībās dalībnieki sacentās trīs slaloma disciplīnās – milzu slalomā, hibrīdslalomā un līnijslalomā. Milzu slalomā pārliecinošu uzvaru izcīnīja olainietis Jānis Kuzmins, bet spraigā cīņā ar zviedru Viktoru Haderstrandu par otro vietu trešais bija vēl viens olainietis – pasaules junioru čempionātu medaļnieks Artūrs Liskovs. Savukārt dāmu grupā šī gada Eiropas vicečempione Anna Gailīte ierindojās otrajā, bet Elīza Gailīte trešajā vietā, abām piekāpjoties Itālijas pārstāvei Irēnei Di Džordžio.

Hibrīdslalomā pusfinālā daudzkārtējais pasaules un Eiropas čempions Jānis Kuzmins pārspēja titulēto rīdzinieku Gustavu Gailīti, bet finālā arī zviedru Vikingu Haderstrandu, tiekot pie otrās uzvaras. Cīņā par 3.vietu Gailītis piekāpās zviedram Mikaēlam Haderstrandam. Dāmu grupā Elīza Gailīte uzvarēja kvalifikācijā un arī pusfinālā pārspēja itālieti Džordžio, tomēr finālbraucienos pie uzvaras tika viņas māsa Anna, kura kvalifikācijā bija trešā.

Līnijslaloma disciplīnā no latviešiem trijniekā iekļuva tikai Gustavs Gailītis, uzrādot otro laiku kvalifikācijā, ceturtdaļfinālā uzveicot Tomu Dreiblatu, pusfinālā spraigā cīņā pārspējot Viktoru Haderstrandu, bet finālā atzīstot zviedra Vikinga Hadestranda pārākumu. Artūrs Liskovs, kurš ceturtdaļfinālā tikās ar Kuzminu, kurš saņēma diskvalifikāciju, pusfinālā un cīņā par trešo vietu piekāpās Haderstrandiem. Dāmu grupā jau atkal finālā tikās māsas Gailītes - Anna uzvarēja pirmajā, savukārt Elīza otrajā finālbraucienā. Divu braucienu summā vien par 0,08 sekundēm ātrāka izrādījās Anna.

Visu trīs disciplīnu kopvērtējumā par spīti kļūmei hibrīdslalomā tik un tā uzvarēja Kuzmins, aiz sevis atstājot divus Hadestrandus – Viktoru un Mikaēlu.