Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas 2020.-2021. gadu sezonas komandu čempioni galda tenisā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas 2020.-2021. gadu sezonas komandu čempioni galda tenisā
Vīriešu trīs labākās komandas apbalvošanā. Foto: Latyijas galda tenisa federācja.

Pagājušās nedēļas nogalē Kuldīgā šoreiz visai klusi un bez skatītājiem, norisinājās pārceltais Latvijas 2020./2021.gadu sezonas komandu čempionāts galda tenisā, kurā šajā reizē piedalījās tikai sieviešu un vīriešu augstākās līgas komandas. Sievietēm par čempionēm tika kronēta Salaspils GTK komanda, savukārt vīriešiem čempionu laurus plūca Saldus novada pašvaldības komanda

Diemžēl situācija ar ieviestajiem ierobežojumiem pasaulē un Latvijā apgrūtināja iespējas piedalīties lielākam komandu skaitam. Lai nepārkāptu uzliktās prasības, turnīrā bija atļauts piedalīties 8 vīriešu un 6 sieviešu komandām. Vīru komandas, ņemot vērā 3 labāko spēlētāju reitinga summu, tika sadalītas 2 apakšgrupās un izspēlēja apļa turnīru. Pēc grupu spēlēm sekoja playoff ar visu vietu noskaidrošanu. Dāmām šoreiz pieteicās 5 komandas, kuras izspēlēja apļa turnīru, tādā veidā noskaidrojot uzvarētāju.

Pirmajā dienā bija redzams spēļu un treniņu trūkums, kā arī liela vēlme pēc sacensībām. Vīru konkurencē jūtami spēcīgākas bija Saldus novada pašvaldības, Salaspils GTK un divas Rēzeknes BJSS komandas, kuras otrajā dienā noskaidroja medaļu īpašniekus. Jāpiebilst, ka šajās komandās bija sapulcināti lielākā daļa Latvijas TOP 20 galda tenisistu.

Dāmām šoreiz spēcīgākā Salaspils GTK komanda, aiz sevis atstājot RTU un Bauskas vienības. Vīriem pusfinālos tikās Saldus NP un Rēzekne 2, otrajā pusfinālā tikās Salaspils GTK un Rēzekne 1. Abos dueļos neveiksmes piedzīvoja Rēzeknes komandas,- abas savā starpā noskaidroja 3.vietas ieguvēju par kuru kļuva Rēzeknes BJSS 1 komanda. Finālā ļoti sīvā 7 spēļu cīņā uzvaru guva Saldus novada pašvaldība. Īpaši jāuzteic Denisa Vasiļjeva neatlaidība, jo piektā seta galotnē no negatīva 7-10 rezultāta spēja saņemties un gūt virsroku pār savu vienaudzi Aleksandru Pahomovu.

Izmantotie resursi:

Galdateniss.lv - Galda teniss