Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas pārim bronza pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās junioriem

Latvijas pārim bronza pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās junioriem
R.Krīviņš/M.Golubeva (pirmie no labās). Foto: Daces deju skola.

Lielisku panākumu Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Junioriem II (14-15 g.) Latīņamerikas (LA) dejās guvuši Latvijas dejotāji Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, kuri izcīnījuši bronzas medaļas.

Vācijas pilsētā Brēmenē pasaules čempionātā LA dejās junioriem sacentās 66 pāri no 36 valstīm. Viņu vidū bija arī Latvijas čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji – rīdzinieki Ričards Krīviņš/Marija Golubeva un Haralds Baltalksnis/Estere Rūja, kuri pārstāv Daces deju skolu.

Krīviņš ar Golubevu pērn savā pirmajā gadā Junioru II grupā pasaules čempionātā LA dejās sasniedza ceturtdaļfinālu un ierindojās 19.vietā. Šogad Latvijas pirmais pāris šajā deju programmā uzrādīja daudz labāku rezultātu, iekļūstot fināla sešiniekā un izcīnot trešo vietu. Tā Ričarda un Marijas kontā ir jau otrā pasaules čempionātu medaļa, jo 2021.gadā viņi ieguva bronzu 10 deju programmā (5 Standartdejas+5 LA dejas).

Baltalksnim ar Rūju tā bija debija pasaules čempionātos. Haralds un Estere bez pārdejošanas tika otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kur iekļuva 48 pāri. Viņi blīvajos rezultātos ceturtā desmita beigās ieņēma 39.vietu.

Par pasaules čempioniem kļuva Dmitrijs Kaļistovs un Luna Marija Albanese no Vācijas, bet sudraba medaļas ieguva rumāņi, kuri pagājušajā gadā ieņēma 13.vietu. Pusfināla divpadsmitnieku noslēdza abi Lietuvas pāri un Igaunijas čempioni.


Dāvis Mazais. Foto: Campione del Garda.

Burātāji Mazais un Kumpiņa atlases regatē neizcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas burātāji Dāvis Mazais un Estere Kumpiņa šonedēļ Francijā atlases regatē neizcīnīja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Pāvels Švecovs. Foto: olimpiadef64.lv

Pieccīņnieks Švecovs Pasaules kausa posmā sasniedz finālu

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs piektdien Budapeštā sasniedza Pasaules kausa trešā posma finālu.
Vitālijs Kuceba.

Paukotāji Kuceba un Prošina nekvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

LETA. Latvijas paukotāja Sofija Prošina Luksemburgā piektdien Eiropas zonas olimpiskās kvalifikācijas sacensībās ar špagu piekāpās ceturtdaļfinālā, bet Vitālijs Kuceba sacensībās ar floreti zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra cīņā.