Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni sprinta distancēs orientēšanās sportā noskaidroti Latgales sirdī Rēzeknē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempioni sprinta distancēs orientēšanās sportā noskaidroti Latgales sirdī Rēzeknē
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Rēzeknē aizvadīts Latvijas čempionāts sprintā un sprinta stafetē orientēšanās sportā, pulcējot vairāk kā 400 dalībnieku. Vīru elitē čempionu titulu jau otro gadu pēc kārtas izcīnīja Endijs Titomers (Alnis OK/JNSC), bet dāmu elitē uzvara lietuvietei Teklei Emilijai Gvilditei (Mežmalas/Madona). Sprinta stafetē pirmoreiz čempionu titulu izcīnīja Mežmalas/Madona komanda ar Artjomu Rekuņenko, Gaju Sabo Baru un Gvilditi sastāvā.

Pirmajā dienā individuālais sprints norisinājās Rēzeknes centrā un distances veda cauri pagalmiem, daži punkti atradās arī uz pilskalna, bet finišs Festivāla parkā netālu no Latgales vēstniecības GORS. Savukārt sprinta stafete notika pilsētas dzīvojamo māju rajonā, kur distances bija ļoti ātras un piedāvaja arī nelielu labirinta orientēšanos ar mākslīgi veidotiem žogiem.

Spraiga cīņa par godalgām izvērtās vīru elitē, kur pārliecinošā vadībā lielāko daļu distances bija Rūdols Zērnis (Saldus OK), kurš izlaida 19. un 20. kontrolpunktu, un finišā tika diskvalificēts. Labs starts distancē izdevās arī Andrim Jubelim (Mežmalas/Madona), kurš pie 13. kontrolpunkta bija nedaudz priekšā E. Titomeram, taču uz 14. punktu pieļāva aptuveni 30 sekundes lielu kļūdu un atkāpās uz sesto vietu. Distances beigu daļā A. Jubelim izdevās daļu zaudētā laika atgūt un pakāpties uz sudraba medaļas pozīciju. Cīņa par bronzu notika starp Jāni Tamužu (Ozons) un Ilgvaru Cauni (Azimuts OK/Sm BJSS), kuri gandrīz visu distanci veica līdzīgā ātrumā, taču finišu divas sekundes ātrāk sasniedza J. Tamužs.

E. Titomera komentārs par aizvadītajiem startiem: "Šogad uz LČ nebiju gatavojies tik specifiski kā gadu iepriekš, bet uzrādītie rezultāti sprintā sezonas sākumā parādīja, ka varu cīnīties ar Latvijas labākajiem un pirms starta biju noskaņojies kaujinieciski! Tehniski distanci neveicu pārāk labi, jo bija vairākas vietas, kur tika zaudēts pārāk daudz laika. Pirms tehniskās daļas pie pilskalna (7-9kp) skrēju ļoti, ļoti lēni, jo nevarēju izdomāt kā skriet uz 10. kp un divos īsos etapos zaudēju 10 sekundes, bet beigās tāpat paņēmu nepārāk optimālu variantu uz 10. kp un zaudēju vēl 12 sekundes. Vēlāk vēl lieki apskrēju apkārt vienai mājai un uz pirmspēdējo punktu izvēlējos garāko variantu, kur pret visiem zaudēju arī diezgan daudz laika, lai arī fiziski likās, ka skrienu pietiekami ātri. Ja noskrietu apmēram 25-30 sekundes ātrāk, tad būtu ļoti labs sniegums, bet tagad liekas tāds vidējs. Fiziski sajūtas bija diezgan labas un finišā likās, ka man jābūt cīņā par medaļām, bet uzvara bija pārsteigums, jo distances beigās jau jutu, ka Rūdolfs, kurš startēja 1min aiz manis, ir samazinājis atstarpi un viņa laikam ir jābūt labākam par manu."

"Sprinta stafetē nostartēju diezgan labi, dažas nelielas variantu kļūdiņas un fiziski varbūt mazliet grūtāk kā dienu iepriekš, bet ar savu startu esmu apmierināts. Lai arī mūsu komandai mērķi bija mazliet augstāki, esmu priecīgs arī par mūsu 4. vietu, jo mēs atkal parādījām, ka esam starp Latvijas spēcīgākajiem klubiem sprinta stafetē un nākamgad centīsimies iekarot vietu uz pjedestāla! Kopumā ļoti pozitīva nedēļas nogale ar interesantām un ātrām distancēm! Paldies organizatoriem," teic Titomers.

Arī dāmu elitē medaļu liktenis nebija viennozīmīgs un vietu sadalījumu noteica pieļautās kļūdas. Sudraba godalgas ieguvēja Irita Puķīte (Kāpa OK) uzvarētājai T. E. Gvilditei piekāpās par minūti un deviņām sekundēm, un apmēram tik daudz laika kopā zaudēja kļūdoties uz 11. un 20. punktu. Vēl līdz 19. kontrolpunktam cīņā par sudrabu bija arī "LatviaTrailrace" 2.vietas ieguvēja Leonarda Baltiņa (Meridiāns OK/CPSS), taču arī viņa pieļāva kļūdu uz 20. punktu un finišēja ceturtajā vietā. Bronzu izcīnīja Laura Puķīte (Ozons), kura atzīst, ka cerēja uz vietu labāko trijniekā: "Zināju gan, ka par to būs nopietni jāpacīnās, bet nu, ja godīgi, finišā biju ļoti pārsteigta par rezultātu, jo distancē neveicās pārāk labi. Distance likās ļoti interesanta un dinamiska, īpaši rajons ap 'Zeimuļu', kur bija grūti nolasīt situāciju dēļ jaunajiem apzīmējumiem. Te noteikti bija svarīgi iepriekš sagatavoties un izpētīt apkārtni. Bet nu liels prieks par trešo vietu un iespēju uzkāpt uz pjedestāla ar mammu."

Sprinta stafetē šoreiz uz starta stājās vairākas spēkos līdzvērtīgas komandas un medaļu sadalījums izšķīrās tikai trešajā etapā. Pēc pirmā etapa vadībā bija Mežmalas/Madona otrā komanda ar Andri Jubeli, kam sekoja Auseklis IK ar Matīsu Saulīti, Ozons ar Jāni Tamužu, Saldus OK ar Emīlu Zērni, Azimuts OK ar Ilgvaru Cauni, Mežmalas/Madona pirmā komanda ar Artjomu Rekuņenko. Otrajā etapā pārliecinoši ātrāks par konkurentiem bija Saldus OK komandas sportists Rūdolfs Zērnis, kurš finišu sasniedza gandrīz minūti pirms pārējām komandām. Trešo etapu Saldus komandai veica jauniete Līva Elīza Andersone, kura nespēja komandai noturēt līderpozīciju, taču finišēja trešajā vietā, kamēr sudaba godalgu izcīnīja Auseklis IK orientieristi ar Frici Spektoru un Lauru Berķi otrajā un trešajā etapā.

     [+] [-]

, 2022-06-10 15:23, pirms 2 gadiem
Mamma 47 gadu vecumā ātrāka ne tikai par meitu, bet arī visām pārējām dalībniecēm, izņemot vienu. Respekts Iritai. Šķiet gan, ka sastāvs tāds pašķidrs šoreiz bijis. 6. vietā ierindojās kamaniņu braucēja Aparjode.

P.S. Operativitāte gan klibo - mači notika pagājušajā nedēļas nogalē...

     [+] [-]

, 2022-06-10 19:19, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Mamma 47 gadu vecumā ātrāka ne tikai par meitu, bet arī visām pārējām dalībniecēm, izņemot vienu. Respekts Iritai. Šķiet gan, ka sastāvs tāds pašķidrs šoreiz bijis. 6. vietā ierindojās kamaniņu braucēja Aparjode.

P.S. Operativitāte gan klibo - mači notika pagājušajā nedēļas nogalē...
Jā, Grosberga un vēl dažas relatīvi spēcīgas nestartēja. Piekrītu par respektu Puķītei.(mātei).