Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatlona sezona sāksies nākamnedēļ Daugavpilī

Rolands Eliņš

Pateicoties valdības dotajai atļaujai valstī rīkot sporta sacensības, varam oficiāli paziņot, ka triatlona sezona sāksies 20. vai 21. jūnijā ar Latvijas kausu supersprintā, kas risināsies Daugavpilī (peldēšana Stropu ezerā). Precīzs datums kļūs zināms ceturtdien.

Atceļot valstī noteiktu ārkārtējo situāciju, otrdien Ministru kabinets pieņēma jaunus noteikumus Covid-19 apkarošanā, tai skaitā sporta jomā. Sporta sabiedrību jaunais regulējums ir iepriecinājis, jo dota atļauja rīkot sacensības, protams, ievērojot distancēšanās noteikumus. Latvijas Triatlona federācija priecājas, ka drīz varēs uzsākt sacensību sezonu un tiek plānots, ka pirmie mači risināsies jau nākamās nedēļas nogalē. Sākotnēji šīs sacensības bija plānots kā duatlons, tomēr izlemts aizvadīt triatlona supersprintu, kas būs labs iesākums sezonai. Tiek cerēts arī uz ārvalstu atlētu dalību.

Tāpat ir zināms, ka 19. jūlijā Smiltenē notiks Latvijas čempionāts sprinta distancē, kas tiks rīkots paralēli ar Half-Ironman sacensībām, 8. augustā Ventspilī risināsies Latvijas čempionāts triatlona olimpiskajā distancē, 15. augustā tiks aizvadīts Rīgas triatlons, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas junioru kausa posms, bet 5. septembrī gaidāms akvatlons Siguldā.

Par sacensībām Vaidavā, Valmierā, vēl vienām Daugavpilī, kā arī par krostriatlonu Pļaviņās Latvijas Triatlona federācijas valde gala lēmumus pieņems līdz sezonas pirmajām sacensībām - tā kā sezona vienlaicīgi sākas uzreiz visos vasaras sporta veidos, ar pašvaldību vadītājiem nepieciešams veikt ļoti rūpīgu kalendāra saskaņošanu. Tāpat triatlona federācija šosezon plāno organizēt treniņnometnes izlases sportistiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas triatlona federācija