Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sociālā kampaņa "Laiks mainīt ieradumus"

Andrejs Siliņš

Sociālā kampaņa "Laiks mainīt ieradumus"
Foto: Nordea Riga Marathon

7. jūnijā Vecrīgā norisinājās sociālās kampaņas „Laiks mainīt ieradumus” preses konference. Tajā piedalījās pārstāvji no biedrības „Jaunie”, fitnesa klubu tīkla „Atlētika”, apdrošināšanas akciju sabiedrības „BTA” un aģentūras „CRA”.

Iesākumā Ivars Bandonis, biedrības „Jaunie” pārstāvis, iepazīstināja klātesošos ar kampaņas mērķi un ideju: „Jauniešu starpā arvien aktuālākas paliek atkarību problēmas- atkarība no nikotīna, alkohola, datora un narkotiskajām vielām. Par to liecina kaut vai pieaugošo noziegumu skaits Rīgā, kas izdarīti narkotisko vielu iespaidā. Ar šo kampaņu mēs vēlamies uzrunāt jauniešus un likt sabiedrībai aizdomāties par saviem kaitīgajiem ieradumiem, ar to saprotot ne tikai smēķēšanu. Mēs aicinām atmest kaitīgos ieradumus, pievērsties sportiskām aktivitātēm un veselīgam dzīvesveidam”.

Fitness klubu tīklu „Atlētika” attīstības direktors Andris Žiganovs: „Mēs piekritām piedalīties šajā kampaņā jau paša sākuma, jo mūsu bizness ir vērts uz ideju palīdzēt cilvēkiem būt veseliem. Mums šī ideja ļoti ieinteresēja, jo tas ir kaut kas jauns un Latvijā jauniešu veselībai nav pievērsta liela uzmanība. Galvenā problēma ir tā, ka par veselīgu dzīvesveidu tiek maz domāts, tādēļ arī mums ir zemākie aktīvo iedzīvotāju rādītāji Eiropā. Mēs atbalstām šo projektu ne tikai tāpēc, ka mēs iegūsim jaunus klientus, bet arī tādēļ, ka ar šo kampaņu tiks popularizēts veselīgs dzīvesveids un fitness Latvijā”.

Jānis Lucaus, AA BTA valdes loceklis: „BTA vienmēr bijusi sociāli atbildīga apdrošināšanas sabiedrība, kas apzinās sociālo projektu lielo nozīmi un to, cik svarīgi uzņēmējiem tajos iesaistīties. Iespēju robežās cenšamies atbalstīt šādus pasākumus, it īpaši tos, kas iestājas par veselīgu dzīves veidu un saistīti ar sportu. Ņemot vērā, ka BTA ir tirgus līderis arī veselības apdrošināšanas jomā, uzskatam, ka tas ir arī mūsu pienākums. Mēs kā apdrošinātājs ļoti labi redzam, kāda ir veselības patiesā cena – pēc čekiem, ko saņemam no klientiem.

Turklāt arī uzņēmumā cenšamies motivēt savus darbiniekus izvēlēties veselīgu dzīvesveidu un nesmēķēt, lai, pirmkārt, saudzētu savu un kolēģu veselību, un, otrkārt, lai tiktu nodrošināta vienāda darba slodze un vienādi darba apstākļi visiem, jo esam aprēķinājuši, ka smēķētājs pīppauzēs pavada vidēji 10-20% no darba laika, saņemot to pašu atalgojumu, ko nesmēķējošie kolēģi.

Mēs priecājamies par iespēju iesaistīties šajā akcijā un dot arī savu artavu veselīgas sabiedrības veicināšanā, mudinot cilvēkus, īpaši jauniešus, atteikties no smēķēšanas.”

Kampaņas videouzrunā savu viedokli par smēķēšanu un tās kaitīgumu izteica vairāki Latvijā pazīstami cilvēki: Aigars Pētersons, - Habilitētais medicīnas doktors, profesors, Bērnu
ķirurģijas klīnikas vadītājs, Kārlis Strēlis - Medicīnas doktors, sporta medicīnas speciālists,
apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīmi, Ingrīda Circene - bijusī Latvijas veselības ministre, Viesturs Šiliņš- Latvijas sabiedrības veselības fonda valdes priekšsēdētājs, P. Stradiņa klīniskās universitātes Pulmonoloģijas un alergoloģijas centra vadītājs.

No 7. līdz 12.jūnijam Rīgā norisināsies sociālā kampaņa "Laiks mainīt ieradumus!" ar mērķi aktualizēt smēķēšanas problēmu un pievērst sabiedrību, īpaši jauniešus veselīgam dzīvesveidam. Laiks, ko cilvēks dienā pavada smēķējot, ir līdzvērtīgs laikam, kas nepieciešams, lai uzturētu labu fizisko formu. Visas nedēļas garumā rīdziniekiem būs iespēja katrā fitnesa klubā “Atlētika” un lielākajos Rīgas tirdzniecības centros samainīt cigarešu paciņu pret vienreizējo sporta kluba “Atlētika” apmeklējumu, kā arī BTA Klienta karti. Savukārt, sestdien, 12. jūnijā plkst. 14.00 Vecrīgā pie Kaļķu ielas 28. nama norisināsies kampaņas noslēguma pasākums kopā ar Latvijas sporta zvaigznēm, kur tiks iznīcinātas visas nedēļas laikā iemainītās cigarešu paciņas.