Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mūsu smaiļotāji un kanoe airētājs šodien dodas uz PK un Eiropas Olimpisko kvalifikāciju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsu smaiļotāji un kanoe airētājs šodien dodas uz PK un Eiropas Olimpisko kvalifikāciju
Roberts Akmens. Foto: Canoe Europe.

Latvijas izlase piecu sportistu sastāvā šodien dosies uz Ungārijas pilsētu Segedu, kur trešdien sāksies Eiropas Olimpiskā kvalifikācija un Pasaules kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā.

Nupat Latvijas airēšanas slalomisti pabeiguši startēt Eiropas čempionātā Itālijā, bet šodien smaiļotāji un kanoe airētāji pošas uz Pasaules kausa posmu, kas no trešdienas līdz svētdienai norisināsies Ungārijā un kas būs arī Eiropas Olimpiskā kvalifikācija. Latviju pārstāvēs pieci sportisti, četri no kuriem ir smaiļotāji – Roberts Akmens, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Artūrs Vilde un vienīgā sieviete mūsu delegācijā Madara Aldiņa. Vienīgais pārstāvis kanoe airēšanā būs Roberts Lagzdiņš.

Vislielākās cerības saistās ar 2019.gada U23 pasaules čempionu Robertu Akmeni, kurš bija ātrākais no mūsējiem abās atlases sacensības aprīlī un maijā, un Rio Olimpisko spēļu 5.vietas ieguvēju un 2017.gada pasaules vicečempionu Aleksandru Rumjancevu. Mūsu sportisti cīnīsies par iekļūšanu finālos un arī par medaļu iegūšanu. Latvijas sportisti uz Ungāriju dosies treneru Sergeja Bobkova un Aleksandra Timoškēvica vadībā.