Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai sudrabs Eiropas čempionātā jauniešiem kāpšanas sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai sudrabs Eiropas čempionātā jauniešiem kāpšanas sportā
Foto: Krievijas kāpšanas federācija.

Latvijai pārstāvis Edvards Gruzītis Krievijas pilsētā Permā notikušajā Eiropas čempionātā jauniešiem kāpšanas sportā izcīnījis sudraba medaļu boulderinga disciplīnā.

Eiropas čempionātā sportistiem bija saspringtas 5 dienas. Kopumā Eiropas čempionātā jauniešiem piedalījās 229 sportisti no 19.valstīm. Čempionāts norisinājās trijās Kāpšanas sporta disciplīnās – boulderinga, grūtās kāpšanas un ātrumkāpšanas disciplīnās. Sportisti startēja trijās vecuma grupās - Youth B (14 – 15 gadi), Youth A (16 – 17 gadi) un Junior grupa (18 – 19 gadi).

Latvijas izlases sportists Edvards Gruzītis trešo gadu pēc kārtas izcīna medaļu Eiropas čempionātā jauniešiem kāpšanas sporta boulderinga disciplīnā. Šogad Edvards Jauniešu A grupā, kura bija pārstāvēta visplašāk – 40 sportisti no 19 valstīm, izcīnīja 2.vietu. Edvards startēja Kvalifikācijā Edvards, uzrādot labāko rezultātu (4T 5Z/7 12), kvalificējās pusfinālam, bet pusfinālā ar rezultātu (3T4Z/11 4) kā otrais kvalificējās finālam. Finālā Gruzītis izkāpa trīs maršrutus un nofiksēja zonas visos četros maršrutos (3T4Z/7 12), kas ierindoja viņu otrajā vietā. Pirmo vietu izcīnīja sportists no Francijas Mejdi Šalks (4T4Z/7 7), bet Latvijas pārstāvja trešajā vietā ierindojās sportists no Bulgārijas Slavs Kirovs (3T3Z / 13 13).

Eiropas Čempionātā jauniešiem Permā Latviju pārstāvēja vēl trīs Latvijas izlases sportisti – Tomass Dilāns, Dmitrijs Sevankajevs un Kristīne Rjabova. Kopā ar Edvardu Gruzīti Jauniešu A grupā startēja Tomass Dilāns, kurš ar rezultātu (0T 2Z/ 0 10) boulderinga disciplīnā ierindojās 38.vietā. Tikmēr Dmitrijs Sevankajevs un Kristīna Rjabova sacentās junioru konkurencē, kur puišiem piedalījās 30.sportisti no 15.valstīm, bet meitenēm 31 sportiste no 13.valstīm. Sevankajevs ar rezultātu 0T 2Z/0 18 ierindojās 28.vietā un Kristīne Rjabova ar rezultāti 0T0Z dalīja 28. – 31.vietu.

Mūsu sportisti startēja arī grūtās kāpšanas disciplīnā un ātrumkāpšanas disciplīnā ar kopējo ieskaiti kombinētajā disciplīnā. Grūtās kāpšanas disciplīnā pusfinālam kvalificējas 26 sportisti. Savukārt, lai iekļūtu finālā, bija jābūt labāko astoņu sportistu vidū.

Jauniešu A grupā grūtās kāpšanas disciplīnā, kurā startēja mūsu sportisti - Edvards Gruzītis un Tomass Dilāns, tāpat kā boulderinga disciplīna bija pārstāvēta visplašāk – 36 sportisti no 18 valstīm. Gruzītis parādīja labu sniegumu, kvalifikācijā iegūstot 15.vietu un tiekot pusfinālā, kur ierindojās 14.vietā, kas bija labākais rezultāts starp mūsu sportistiem. Dilāns, kurš šāda mēroga sacensībās piedalījās pirmo reizi, palika 36.vietā. Junioru grupā puišiem piedalījās 26.sportisti no 14.valstīm un meitenēm 25.sportistes no 13.valstīm. Ņemot vērā dalībnieku skaitu, visi sportisti startēja gan kvalifikācijā, gan pusfinālā. Sevankajevs ierindojās 25.vietā, bet Rjabova – 25.vietā.

Mūsu sportistu rezultāti ātrumkāpšanas disciplīnā: Jauniešu A grupā (29 sportisti no 12.valstīm) – Edvardam Gruzītim 23.vieta un Tomasam Dilānam 28.vieta, bet junioriem (22 sportisti puišu konkurencē no 10 valstīm un 19 sportistes meiteņu konkurencē no 10.valstīm) Dmitrijs Sevankajevs ieņēma 22.vietu, bet Kristīna Rjabova 18.vietā.